vineri, 18 ianuarie 2019

Icoane sticla nicula

Cea mai veche icoana pe sticla cunoscuta din Nicula este din 18si apartine Muzeului etnografic din Banat. Colecţia Muzeului Pictura icoanelor pe sticlǎ s-a rǎspândit în diverse zone ale Transilvaniei – Nicula şi zonele din jur (Transilvania de Nord), Valea Mureşului, . Aceasta minune a facut din Nicula, peste noapte, loc de pelerinaj si a ajutat la.

Primele icoane pe sticla au fost aduse de negustori si mesteri din Boemia, . Ideea de a pune alaturi lumea icoanelor pe sticla si felul copiilor de a privi lumea. Daca primele icoane pe sticla vandute la Nicula au fost produse in centrele . Am găsit pe un scurt documentar despre arta icoanelor pe sticlă, aşa cum este ea păstrată la Mănăstirea Nicula, în inima Ardealului.

Primele icoane pe sticla autohtone, cele de la Nicula, impresioneaza nu numai prin continutul lor, ci si prin calitatile formale si cromatice intrinseci. Adam Curta s-a nascut in anul 19în data de iunie, în satul Luna de Jos, judeţul Cluj, sat care se află la caţiva kilometri de Nicula, locul din . Icoana pe sticla, romaneasca, caracteristica zonei Nicula, de dimensiunea 30x42cm, realizata traditional , manual in tehnica tempera cu emulsie de ou, pe dosul . Alege din oferte pentru icoane sticla nicula. Icoane sticla nicula - Beneficiaza de Garantia de livrare Okazii. Cele mai cunoscute ateliere de pictat icoane pe sticlă sunt cele de la Nicula, Iernuțeni, zona Sebeț – Alba, zona Sibiului, Țara Făgărașului . Icoane Pe Sticla Nicula este pe Facebook. Facebook pentru a lua legătura cu Icoane Pe Sticla Nicula şi cu alţii pe care s-ar putea să îi.


Invierea Domnului-, autor Petre-Emanuel Ghergu.

Cele mai cunoscute ateliere de pictat icoane pe sticlă sunt cele de la Nicula, Iernuţeni, zona Sebeţ - Alba, zona Sibiului, Ţara Făgăraşului sau . Sunt icoane traditionale pictate dupa vechi izvoade, in special dupa scoala de icoana pe sticla de la Nicula. Pretul icoanelor difera in functie de dimensiunea . Icoana Pe Sticla Antic Shop este un magazin online de Antichitati cu obiecte Antice valoroase de colectie. Icoana pe sticla de glaja, Nicula, 51x ( dim. sticla).


Tabara are drept scop revitalizarea traditiei pictarii icoanelor pe sticla in Nicula. Acest centru a fost considerat cel mai reprezentativ din Transilvania, icoanele . Tematica icoanelor pe sticlă de la Nicula cuprinde o diversitate de preocupări şi reflectă obiceiuri şi indeletniciri tradiţionale, dar mai ales . Imaginea liniară, aproape didactică, a introducerii picturii pe sticlă în Transilvania ca efect al pelerinajului la icoana Maicii Domnului de la mănăstirea Nicula şi . Turistii care vor sa cunoasca traditia judetului Salaj au la indemana, incepand din aceasta saptamana, noi obiective.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare