joi, 28 februarie 2019

Despre cires

Cerinţele cireşului faţă de factorii de mediu:. Apa stagnată din sol este foarte greu suportată de cireş, dacă e de durată, provoacă asfixia . Ciresul este un pom a carui coroana poate ajunge la 8-m, este foarte raspandit in toata lumea, creste repede, arata minunat cand e plin de flori, dar si cand .

Ciresul este unul dintre cei mai raspanditi pomi fructiferi pe intreg globul. Acest pom creste relativ rapi creste in orice loc, atata vreme cat are soare disponibil. Cireșul (Prunus avium), este un pom fructifer care face parte din genul taxonomic Prunus familia Rosaceae. Termenul avium provine din cuvântul latin avis .

Pagini similareUn cireş în livadă oferă bucurie pură cel puţin de două ori pe an: cu prilejul înfloririi şi la coacerea fructelor. Cires: un pom fructifer care poate fi atacata de diferiti daunatori si boli de aceea se recomanda tratamente preventive dar si combative cu . In ce perioada a anului se planteaza ciresul? Afla raspunsurile la aceste intrebari in articolul de mai jos! Cireşul (Prunus Avium, etc) este unul dintre cei mai darnici dintre pomi. Valorificarea cireşului este multidimensională ţinând atât de ce se . Cireşul este cultivat pe întreg teritoriul României, cu rezultate mai mult sau mai puţin satisfăcătoare, în funcţie de condiţiile climatice locale.


Puii de cires au nevoie de udari regulate in primul an de viata. Acest aspect este esential in dezvoltarea radacinilor; sanatatea si vigoarea .

CIRES - Pom fructifer Denumire stiintifica: Prunus avium Familia: Rosaceae Origine: Asia mica Dimensiuni: in salbaticie, m. Cireşul este un pom fructifer întâlnit de la câmpie până în etajul montan şi prezintă o rădăcină ancorată puternic în sol, tulpină dreaptă, înaltă până la m, . Fiindca suntem in plin sezon al cireselor, am socotit ca este momentul oportun sa va fac cunoscute cateva dintre secretele ciresului si ale savuroaselor sale . Vechimea in cultura a ciresului si visinului se poate aprecia ca fiind foarte veche. Primele informatii scrise s-au pastrat de la filozofii greci Xenofou (5i.e.n.) si . Soi de vigoare medie,rezinste la boli si daunatori, fiind unul dintre cele mai timpurii soiuri de cires. Fructele de culoare rosie cu un gust dulce , marime medie, . Ce soiuri merg mai bine, cele pietroase sau cele de mai? E vreo diferenta de productivitate intre ele?


Incepem articolul nostru despre cires ( vand pomi fructiferi altoiti cires ) cu un citat care ne face un rezumat clar asupra ciresului: Ciresul este o specie . Intrarea pe rod a ciresului difera in functie de soi, primele fructe formandu-se la 3-ani de la plantare. Primavara ciresul porneste in vegetatie si infloreste . Mihail Cojocaru din raionul Criuleni, care deţine în prezent şase hectare de livezi intensive de cireş, a demonstrat că cultivarea cireşilor poate fi o afacere .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare