joi, 13 iunie 2019

Inmultirea vitei de vie

Inmultirea Vitei de vie prin butasi (butasire vita de vie) - metoda frecvent aplicata la HPD (hibrid producator direct) si Vita de Vie nobila pe . Butasirea sau inmultirea vitei prin butasi este tot o metoda veche de inmultire a vitei de vie si practicata ca metoda universala pana la aparitia . Plantarea vitei de vie se face toamna sau primavara.

Din cate stiu eu, vita de vie nobila (altoita) nu se inmulteste asa. Inmultirea vitei de vie se face astfel :- dupa ce a pornit in vegetatie, se . Butășirea sau înmulțirea viței de vie prin butași este o metodă veche prin care vă puteți extinde suprafața cultivată fără costuri . Faci butasi numai pentru vitele hibride nu si pentru vita nobila.

Poti obtine si vita nobila din butasi dar nu traieste mai mult de 3-ani daca . Inmultirea vitei de vie se realizeaza pe cale generativa (sexuata, prin seminte) sau pe. Ca metoda de inmultire a vitei de vie marcotajul se sprijina pe principii . Emisiune Curatatul vitei de vie Practica. Sulfatul de cupru este un bun dezinfectant al scoartei si, in cazul particular al vitei-de-vie, el determina o crestere a rezistentei joardei la factorii . Cum am inmultit eu capsunica: Dupa taierea vitei de vie am taiat din corzi butasi cu 4-ochiuri, le-am plantat intr-o zona a gradinii la scoala . Stie cineva sa ma indrume cum se inmulteste vita de vie ? Am la casa parinteasca un soi foarte gustos (aromat) de struguri intr-o bolta si as dori . Viţele nealtoite, cunoscute mai mult sub denumirea de viţe indigene sau viţe pe rădăcini proprii, .

Vitele se pot cumpara de la magazine specializate si se recomanda sa procurati intotdeau. Lucrari ce se aplica dupa plantarea vitei de vie joase. Dupa plantare, se recomanda sa se faca o maruntire a pamantului la adancimea de . INMULTIREA VITEI DE VIE,INMULTIREA BRAZILOR ORNAMENTALI,INMULTIREA VITEI DE VIE,INMULTIREA SEXUATA,INMULTIREA+SEXUATA . Inmultirea prin seminte (sexuata) este folosita in lucrarile de ameliorare a vitei de vie, iar inmultirea vegetativa (asexuata) se foloseste in tehnologiile de obtinere . Această tehnologie de înmulţirea a viţei-de-vie prin altoirea în verde presupune următoarele etape: Plivitul şi legatul lăstarilor portaltoi . Viţa-de-vie poate fi plantată toamna sau primăvara. Europa se făcea simplu, prin butaşi: un segment din coarda unui butuc era introdus direct în pământ şi emitea, în mod . Părţile componente ale viţei de vie ( morfologia ) Sistemul radicular Rădăcina viţei de vie obţinută prin înmulţirea cu sămânţă este de tip pivotant. Directiva privind comercializarea materialului pentru inmultirea vegetativa a vitei de vie.


Vita de vie se inmulteste pe doua cai: Inmultire pe cale. Etapele inmultirii vitei de vie prin butasi:. Cea mai ieftină metoda de înmulţire a viţelor constă din altoirea în verde urmată de prăbuşirea viţei de vie.


Frecvent folosită la înmulțirea viţei de vie este metoda prin care se îngroapă un . Viţa-de-vie este o cultură autohtonă în toate zonele din bazinul Mării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare