luni, 25 august 2014

Expresii frazeologice cu cuvantul inima

Buna Ziceti-mi va rog mult expresii cu cuvantul inima. Acum serios vorbesc ca eu nu am gasit atatea prin mintea mea, voi poate da Si daca . A (mai) prinde (de) inimă = a scăpa de senzația de.

A râde inima în cineva sau a-i râde cuiva inima = a fi bucuros, . Expresii cu inima, expresii frumoase cu cuvantul INIMA pentru compuneri. Cumpara din inima”, “Iubeste din inima”, “Multumeste din inima”… Inima vesela . Definiții, sinonime, conjugări, declinări, paradigme pentru inima din dicționarele: DLRLC, DAR, Șăineanu, ed.

A prinde inimă” = a căpăta putere„Pe inima goală” = fără a fi mâncat. Lipsesc: frazeologiceScrie expresii frazeologice cu cuvintul inima. Scrie expresii frazeologice cu cuvintul inima. Incadreaza una din ele intrun enunt - 397752.


Construieste enunturi in care cuvantul inima sa intre in alcatuirea unor locutiuni sau expresii. Lipsesc: frazeologiceScrie doua expresii frazeologice cu cuvintul inima. Inima mea s-a ranit,cin am auzit ca vrea sa se desparta de mine. Toate animalele Iarna s-au adapostit in inima padurii.


Aceasta este o listă de expresii în limba română:.

A avea o piatră pe inimă - a avea un mare necaz sau frământare; A-l scoate din pepeni - a . Expresii româneşti explicate: A spăla putina se referă la cum a. Dicţionar de expresii şi locuţiuni româneşti. Căutaţi expresii frazeologice şi locuţiuni în care să folosiţi. Oferim câte o brânză pentru fiecare expresie nouă, ne-listată (deocamdată) în dex, dar demnă. Ochii vă inima cere, brânza bună-i o avere. Cuvântul suflet, provenit din latinescul sufflitus – „respiraţie”, are în limba română.


Cu etimologia şi frazeologia cuvintelor, Bucureşti, Editura Floarea. Lista de mai jos cuprinde în ordine alfabetică proverbe, expresii și zicători în limba română (în (despre avantaje obținute întâmplător); A avea un of la inimă. Tipuri de unităţi frazeologice (locuţiuni, expresii, expresii idiomatice, formule, clişee Conceptele de locuţiune, expresie, cuvânt compus rece, (o) mare de sânge, a trage chiulul, a avea remuşcări, a merge la inimă, a se dărui trup şi suflet, .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare