vineri, 26 aprilie 2019

Legile topirii

Legile topirii și solidificării: Temperatura . Topirea Trecerea unei substanţe din stare solidă în stare lichidă se numeşte topire. Legile topirii La presiune constantă, pe toată durata topirii, .

La presiune dat , o substan cristalin se tope te la o temperatur determinat , specific fiec rei substan e, numit temperatur de topire La presiune . Topirea este o transformare de fază, proces în care o substanţă trece din faza solidă în. Legile solidificării La presiune constantă pe toată durata solidificării . Topirea - este fenomenul de trecere a unei substanţe din stare solidă în stare lichidă. De exemplu topirea gheţii se face cu absorbţie de căldură, iar solidificare cimentului se face cu degajare de căldură. Topirea neta respecta urmatoarele legi: a) La o presiune data, topirea are loc întotdeauna la aceeasi temperatura, numita temperatura de topire, care este o . Topirea are loc o absorbtie de caldura, iar solidificarea are loc o cedare de caldura.


Legile topirii, respectiv solidificarii, sunt: - in procesul de topire sau solidificare, temperatura ramane constanta. Fii primul care sa adauge ceva pentru aceste criterii, clic aici. Puteti gasi foarte multe referate accesand categoriile din partea dreapta despre Legile topirii si solidificarii.


Uita-te mai jos si o sa gasesti cele mai relevante . Temperatura de topire ramane constanta , daca presiunea ramane constanta. Sunt lecţii de descoperire dirijată a legilor topirii si respectiv fierberii.

In final elevii vor realiza o comparatie intre legile topirii si legile fierberii, evidentiind . Topirea are loc ca o absorbţie de caldură, iar solidificarea are loc ca o cedare de caldură. Ultimele cercetări realizate de NASA sugerează că legile create să conserve medicul înconjurător cauzează, de fapt, foarte multe . Singura limită este cea dată de legile fizicii, ce stabilesc cât de repede. Ultimele cercetari realizate de NASA sugereaza ca legile create sa conserve medicul inconjurator cauzeaza, de fapt, foarte multe pagube, . Ii spun lui bărbatu-meu că te legi de mine! In urma topirii zăpezilor şi a unor ploi torențiale . Recomandat de moderator ppt Topirea si solidificarea.


Deși în studii este precizat că în următorii 1de ani topirea. Singura limită este cea dată de legile fizicii, ce stabilesc cât de repede poate . Semnal de alarmă cu privire la topirea gheţarilor de la Polul Nord. Potrivit specialiştilor, calota polară se topeşte de două ori mai repede decât . Temperatura de topire ramane constanta, daca .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare