joi, 11 iulie 2019

Poze bolta vie

Inspirati-va din aceste exemple pentru constructia unei bolte de vie si dati terasei sau gradinii un aspect mult mai original. Posts about bolta vita de vie written by Alex Oprea. O sa pun mai multe poze intr-o postare ulterioara, deocamdata totul e vraiste, ca a venit .

Posts about bolta cu vie written by Alex Oprea. O sa urmeze si multe poze, curan trebuie sa fac putina ordine prin foldere. Am plantat anul acesta citeva vite, am lasat cite doua sau trei joarde la fiecare vita, joarde care au crescut . Bolta vie - grinda zabrele - Buna ziua,Am gasit in curtea parintilor ceva.

Vita de vie pentru curtepostăriSept 2013Vita de vie (curatire )postăriIan 2013taierea in uscat la viepostăriIan 2012Vita de viepostăriSept 2008Mai multe rezultate de la forum. V-am mai povestit despre viţa de vie pe spalier din curtea mea. Postez si pozele cu bolta de la intrare langa care se afla butucul care a fost . In cazul culturii vitei de vie in jurul caselor, pe spatii mai mici, nu intotdeauna se. O demonstratie practica foarte utila pentru taierea vitei de vie.


La final se explica inclusiv modul de taiere a vitei de vie din gospodarie, pe bolta. La viţa de vie tăierile sunt necesare pentru a menţine un permanent echilibru între creştere şi fructificare. Daca vrem sa facem o bolta atunci plantam vita de vie de jur imprejurul.


Plantare vie: - Epoca de (toamna, primavara, vara) - Alegerea terenului destinat plantarii - Distante de plantare - Sapatul gropilor - Fasonarea.

Taierile de formare sunt indicate in primii 3-ani de crestere a butucilor de vita de vie. Ele au scopul de a da o anumita forma butucilor. Se practica mai multe tipuri de taiere si conducere a vitei de vie: pe tulpina de 70-80.


La via pe bolta se practica taierea la cep;pe coarda veche de 2. Avand rezistenta buna la ger, se preteaza la conducerea sub forma de bolti sau pergole. Se recomanda in zonele sudice ale tarii, unde . Vita de vie este o specie de plante ce poate fi atacata de diverse boli si insecte daunatoare. Pana acum am stropit bolta la indicatiile magazinului de unde. La viţa de vie tăierea coardelor de prisos se face primăvara timpuriu,.


La viţele urcate pe case, pe bolte şi pergole se face tot o tăiere scurtă . Se stie ca lasata libera fara a se interveni prin taiere, vita de vie fiind o liana, sub. De aceea in cultura vitei de vie un rol primordial il are efectuarea taierilor in . Posed de ani o doi butuci de vita de vie. Problema e ca nu stiu ce, cum si de unde se taie vita de vie.


Cu greu găseşti grădini la ţară unde să nu vezi câţiva butuci de vie, o boltă sau o alee cu un rând de vie. Membrii familiei consumă aceşti struguri de masă . Cand si cum se planteaza vita de vie si cum stiu daca a prins? Formatiunile lemnoase la vita de vie inainte de taiere. La unele forme artistice (bolta, chiosc, palmela etc.) tulpina poate fi . Mai am si alte fotografii cu diverse boli la vita de vie dar inca nu le am sistematizate.


Taierea vitei de vie pentru formarea butasilor vitei de vie toamna si primavara. Cum se taie vita de vie explicata pe intelesul tuturor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare