marți, 30 iulie 2019

Tuia biota crestere

Totul despre Tuie: Imnultire tuia, Plantare tuia, Taiere tundere, Gard viu tuia biota, Cultivare tuia, Conditii de crestere, Tuia suporta poluarea. Vezi in acest articol cat de repede creste tuia, paravanul verde din gradina, si in ce conditii se dezvolta una din cele mai folosite plante . Tuia este un tip de conifer folosit in special ca bariera de zgomot sau gard natural care ofera multa intimitate datorita foliajului dens.

Tuia (Thuja) este un arbust decorativ originar din sud-estul Americii de Nord. Thuja creste prea incet pentru ce doresc eu. Are o crestere destul de rapida, in mod obisnuit ajungand la o inaltime de . Arborele are un ritm de creştere de de centimetri pe an, iar la maturitate poate ajunge înălţimea de şapte metri.

Plante ornamentale,arbusti tuia pentru spatii verzi,gard viu, gradini,parcuri,acomodate la conditiile climatice din România. Dupa ce sunt plantate corect, irigarea arbustilor de tuia este singura conditie. Pentru a creste ideal, tuia are nevoie sa-si asigure functiile vitale : respiratie, . Eu am una de o varsta cu casa de de ani si creste MARE. Perioada de plantare – in repaus vegetative (dupa caderea frunzelor la speciile de foioase si pana la pornirea vegetatiei in sezonul urmator).


Pentru a se dezvolta armonios si a creste vizibil, planta are nevoie de timp sa dezvolte o radacina puternica. Pentru un gard viu plantat corect, irigarea arbustilor de tuia sau cupressocyparis este singura conditie pentru a-i avea in buna stare si de a profita mai tarziu . Tuia Occidentalis, Smaragd este un arbust ornamental, la noi, dar in locurile lui. Tuia se poate planta in orice perioada a anului exceptand perioadele de.

Este o specie foarte rezistenta, cu cea mai rapida crestere din familia ei, frunzisul este verde intens, si suporta orice fel de tundere. Descriere Este soiul de tuia din care sunt facute gardurile vii de la noi din tara din parcuri, de pe litoral, etc. Nu retin bine daca tuia occidentalis sau smaragd. Varful se taie cand vreti sa stopati cresterea lui . Thuja orientalis – biota, tuia pentru gard viu; Biota este un conifer cu un port conic ce. Thuja occidentalis nu este o plantă dificil de crescut, nivelul ingrijirilor necesare fiind destul de redus.


Pentru a evita deteriorarea plantei, solul nu trebuie să se . Pentru o culoare intensa se planteaza in zone insorite. Denumire botanica: Thuja orientalis Denumire populara: Tuia, biota Zona geografica:. Dintre conifere tisa are cresterea cea mai inceata. Poate creste intr-un climat montan aspru, dar si in regiuni joase.


Prefera ca areal de crestere formatiunile calcaroase, fiind pretentioasa fata de umiditatea si fertilitatea solului. Vand tuia smarag columnaris, juniperus, chamaecyparis, mesteacan. Acest vanzator ofera Livrare cu verificare. Thuja occidentalis 'Smaragd' – tuia smarald.


Este un arbore cu crestere lenta si o forma conica. Frunzele sunt verzi – deschis si au un miros de .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare