joi, 7 martie 2019

Ce este condensarea

Condensarea este procesul prin care vaporii de apă din aer sunt transformaţi în apă în stare lichidă. Condensarea este importantă pentru circutul apei deoarece . Reacție de condensare = reacție între doi compuși chimici din care .

Ghiorghe Călugăru: Curs de fizică online, cap. Transformări de fază, pe site-ul Universității tehnice Gheorghe Asachi din Iași, accesat la septembrie 2010 . Condensarea este practic procesul invers vaporizarii. Pe masura ce se racesc, vaporii de lichid tind sa formeze particule din ce in ce mai mari, care vor forma . Condensarea este procesul termodinamic prin care agentul frigorific îşi schimbă. Centralele termice cu condensare reprezinta, pe plan mondial, stadiul actual cel mai avansat al tehnologiei in sistemele de incalzire.


Pentru cei care citesc acest articol inaintea celorlalte, condensarea este un fenomen care prin care vaporii rezultati in urma arderii metanului, condenseaza . Condensarea vaporilor – proces exotero Transferul de caldura la condensare decurge: ❖Prin intermediul unei suprafete de transfer intre vapori si agentul . Centralele termice cu condensare utilizeazã cea mai modernã tehnologie în sistemele de încãlzire. Condensarea şi sublimarea vaporilor de apă pe suprafaţa terestră. Definiții Se produc în situaţia contactului aerului cu suprafaţa răcită a . Tipuri de vaporizare Vaporizare la suprafata = evaporare Ce este condensarea?


Sindromul de condensare pulmonara reuneste totalitatea semnelor clinice secundare reducerii sau suprimarii continutului aeric al unui lob sau segrnent al . Condensarea este deasemenea cauza formarii cetei, a aburirii ochelarilor atunci cand iesi dintr-o camera racoroasa afara, unde este cald si ume a apei care . Obturatia canalelor radiculare prin condensarea verticala la cald a gutapercii este o tehnica excelenta, cu rezultate satisfacatoare si . Prima realizare a travaliului visului este condensarea. Prin aceasta înţelegem faptul că visul manifest are mai puţin conţinut decât cel latent, deci este un fel de . Condensarea laterala la rece a gutapercii este una dintre metodele moderne de obturare a canalelor radiculare. Sindromul de condensare pulmonară reuneşte totalitatea semnelor clinice secundare reducerii sau suprimării conţinutului aeric al . Condensare osoasa Pagina - GeneralitatiAnemia hemolitica este o afectiune care presupune distrugerea celulor rosii ale sangelui (eritrocitele), mai repede . Dacă vaporii de apă întâlnesc corpuri reci(sau curenţi reci de aer) se condensează, .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare