joi, 2 februarie 2017

Cais soiuri

Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură (SCDP) . Caracteristici tehnice: epoca de coacere timpurie, între 2-iulie; înflorirea de epocă medie, abundentă; rodeşte pe ramuri . Soiuri de cais, Înapoi la soiuri pomicole.

Combaterea bolilor de scoarta la prun, piersic, cais, cires si visin. Pomul este de vigoare mijlocie, coroana globuloasa, inflorire tarzie, productiv. Caracteristici fruct: Mărime medie: 80g; Forma: ovoidă .

Pomul Umberto este de vigoare mijlocie, cu coroana globuroasa si deasa. Pielita este groasa, slab aderenta la pulpa, galben . Soiuri cais - Aurora, Cea Mai Buna de Ungaria, N. Gradina poate fi frumoasa si in penultima luna a anului calendaristic, noiembre, in culori iernatice. Pomul este de vigoare mijlocie foarte productiv cu rodire precoce, în principal pe buchete de mai şi ramuri mixte, înfloreşte odată cu soiurile . Pomul este de vigoare mică, înfloreşte târziu şi abundent. Epoca de înflorire: cel mai devreme martie, cel mai târziu 5-aprilie. Cais Cea Mai Buna De Ungaria este un soi de de vigoare mare , formeaza sferic-turtita.


Fructele sunt mari sau foarte mari, sferice si putin asimetrice. Are coroana globuloasă, frunziş des de culoare verde - închis şi este obţinut în cadrul programului de creare a soiurilor de cais cu rezistenţă genetică la bolile . Sudul ţării şi parţial partea de vest sunt zonele cele mai favorabile pentru cultura caisului, iar printre cele mai bune soiuri aclimatizate la condiţiile României . Originea caisului este destul de controversata, dar cel mai plauzibil se. Pe plan mondial, numarul de soiuri de cais si piersic depasesc circa 60de soiuri.


Are coroana globuloasă, frunziş des de culoare verde - închis şi este obţinut în cadrul programului de creare a soiurilor de cais cu rezistenţă . Pom de vigoare mica, cu coroana larg globuloasa, rezistent la gerurile din timpul iernii si la îngheturile târzii de primavara. Fructul este mijlociu, de forma alungit .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare