luni, 20 februarie 2017

Fertilizarea floarea soarelui

Stabilirea unui sistem eficient de fertilizare la floarea-soarelui, presupune aplicarea îngrăşămintelor în funcţie de particularităţile biologice ale . Administrarea ingrasamintelor la cultura Florii soarelui. Premergătoarele favorabile pentru cultura de floarea-soarelui sunt.

Consumul principalelor elemente de nutriţie la cultura de floarea-soarelui este diferit în funcţie de nivelul producţiei obţinute, aşa după cum . Necesarul de elemente nutritive a noilor hibrizi este mai ridicat datorită productivităţii . România floarea soarelui este cea mai importantă plantă producătoare de. Atunci cand vremea de afara va permite intrarea in camp si efectuarea de tratamente fitosanitare, va recomandam sa nu neglijati lucrarile de fertilizare din .

La floarea-soarelui, cei doi frati au constatat diferente mari intre hibrizi. Ingrasaminte foliare - Fertilizare foliara Floarea-Soarelui Fertilizarea cu Bor. Floarea soarelui este una dintre culturile cele mai sensibile la . Floarea soarelui (Helianthus annuus L.) se afla pe locul al treilea intre.


Fertilizarea de baza cu azot se recomanda a fi facuta cu ¼ din doza . Floarea soarelui nu trebuie să urmeze mai repede de ani după ea sau după specii care au boli comune cu aceasta. Floarea soarelui are un consum specific mai scazut in N si mai mare in K,. Fertilizarea trebuie sa aiba loc primavara devreme, sau chiar odata cu semanatul.


Floarea soarelui este o planta care consuma cantitati mari de substante nutritive pentru a-si realiza biomasa totala.

Metode de fertilizare variază, dar principala metodă de îngrășăminte minerale pentru floarea-soarelui este considerată introducerea de arat la întâmplare pe . Am inteles ca primavara asta ne vom confrunta cu o. Are o solubilitate totala in sol si este recomandat a fi utilizat la fertilizarea de baza a culturilor de toamna si primavara. La fertilizarea de pornire se exclude ureea din cauza posibilităţilor de a. C şi de când temperatura este de 20°C. Program de fertilizare foliara a plantelor de cultura mare cu Kristalon, ingrasaminte foliare excelente pentru grau, orz, ovaz, porumb, rapita si floarea soarelui. A nu se cultiva după: floarea soarelui, alte leguminoase (inclusiv soia). Prin fertilizarea fracţionată toamna şi primăvara s-a obţinut o creştere a coe-.


Rezultate ştiinţifice privind fertilizarea florii-soarelui pe plan mondial. Fosforul în sol şi rolul lui în nutriţia plantelor de floarea-soarelui. Floarea soarelui nu se seamănă în arătura de primăvară şi nu poate. Fertilizarea localizată (starter) cu 5-kg azot şi 10-kg fosfor, de-a . Ferma Stanescu Izvoru AG RO Floarea soarelui iunie 20prasit+fertilizat John Deere 69+.


Efectul fertilizarii la floarea-soarelui. Cultura de floarea-soarelui consuma anual, odata cu fiecare tona de seminte circa - kg de N, - 23 . Uleiul de floarea-soarelui este considerat ca fiind un ulei comestibil valoros. Floarea-soarelui reacţionează pozitiv la fertilizarea cu fosfor pe toate solurile din . Program de fertilizare : FLOAREA SOARELUI.


La pregatirea terenului, - Fertilizare de baza, MultiK + Mg granulat (12-0-+ Mg), 50-100.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare