joi, 8 noiembrie 2018

Taierea vitei de vie anul 3

Se practica mai multe tipuri de taiere si conducere a vitei de vie: pe tulpina de 70-cm. In anul al II-lea de la plantare se lasa o singura cordita de 3-ochi. Tăierea în uscat a viţei-de-vie este operaţiunea de reducere a.

Aşadar, pentru campania de tăiere de fructificare din primăvara anului 201 . De aceea in cultura vitei de vie un rol primordial il are efectuarea taierilor in uscat,care reprezinta. Câteva noţiuni de bază despre tăierea viţei de vie. Anul următor, din cele două coarde de an, cea de sus se îndepărtează, .

Taierea vitei de vie pentru formarea butasilor vitei de vie toamna si. Primavara in anul la taiere se formeaza cate cepi a cate 2-ochi. La un butuc în plin rod (vârsta 5-ani) se lasă 2-cepi cu câte 2-3.


Principiul de bază care se are în vedere la tăierea viţei de vie este că. Taierea vitei de vie pe tulpina inalta si semiinalta. In anul al III-lea se proiecteaza tulpina, scurtandu-se coarda cea mai viguroasa, dreapta, . Am o vita de vie plantata de anul trecut si a crescut la 3-4m si nu stiu cum se . Lucrarile ce se aplica viilor intrate pe rod (dupa anul al III-lea) sint impuse de virsta, vigoarea si potentialul de crestere si fructificare a vitelor. Etichete: ingrijire vita de vie, taierea la vita de vie, tehnologie vita de vie, vita de .

Taierile efectuate la butucii de vita de vie se clasifica dupa mai. Taierile de formare sunt indicate in primii 3-ani de crestere a butucilor de vita de vie. Taierea de formareIn anul al II-lea dupa plantare, in primavara, se taie la cepi a 2-ochi, sau la un singur cep - in cazul vitelor mai putin viguroase. Pentru ca ne aflam in plin sezon al taierii viilor, este important sa stim.


O demonstratie practica foarte utila pentru taierea vitei de vie. LEACURI DIN GRADINA –pentru prevenirea si combaterea bolilor si daunatorilor (III). Cateva dintre secretele artei de a taia vita de vie.


Sunt oarecum un novice in viticultura, dar pe masura ce invat o sa impartasesc cu voi. Acesti butasi de vita de vie sunt in anul al treilea si i-am . Daca am vazut care sunt lucrarile de ingrijire ale vitei de vie in anul intai de. Taierea de formare a butucilor este o operatiune care se face in functie.


Taierea vitei de vie se face dupa anumite reguli bine determinate care, odata. Coarda de rod lasata in anul trecut si care formeaza puntea de rod se. Taierile de formare se executa in primii 3-ani de la plantarea vitei de vie.


Taiere vita de vie de formare trebuie sa asigure o crestere puternica a vitelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare