marți, 30 decembrie 2014

Radacina are si functia de

Radacinile care indeplinesc alte functii decat cel de fixare si absorbtie, si care prezinta modificari adaptative morfologice si structurale sunt consid radacini . Semintele au rolul de a forma radacina,tulpina si floarea unei plante. Radacina are rol de colectare a sarurilor si substantelor benefice din sol.

Alcatuirea externa a radacinii: Functii: -susține planta; -absoarbe apa cu săruri minerale; -conduce . FUNCTIILE RADACINII, TULPINII SI FRUNZELOR LA POMI - Arborii si arbustii sunt puternic ancorati in pamant prin radacini. Rădăcinile îndeplinesc două funcţii fundamentale: de absorbţie şi de fixare în sol. De fapt, ele absorb din sol apa împreună cu sărurile minerale dizolvate, . Organele vegetative au ca funcţie principală întreţinerea vieţii plantei (nutriţie, creştere etc.) şi sunt reprezentate de rădăcină, tulpină şi frunze.


Radacina este organul care se dezvolta in pamant, avand ca functii specifice fixarea plantei si absorbtia. Rădăcina este organul care, la majoritatea plantelor, se află în pământ, unde se ramifică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare