luni, 22 octombrie 2018

Tipuri de coroane la pomi fructiferi

Coroanele pomilor crescuti liber au, de regula, un schelet simplu si bine dezvoltat si un semischelet complex, garnisit cu ramuri de ro fapt ce . Structura pomilor fructiferi (pentru taierea pomilor fructiferi). In Romania se practica tipuri de coroane la pomii fructiferi si anume VAS, FUS si ETAJAT .

La înfiintarea unei livezi industriale sau familiale, alegerea formei de coroana la pomii fructiferi cultivati este un element important . Ca forme de coroană utilizate la conducerea pomilor în sistemele intensive, dar şi în micile. Faţă de coroanele tip palmetă, a căror dezavantaje, expuse în articolul anterior, le-au.

Pentru formarea acestui tip de coroana la cais, prun, cires, visin, etc, . Conform lui Mohácsy Mátyás tăierea pomilor fructiferi „este o operaţiune de cultivare prin care se taie înapoi unele. Formarea,tăierea și evoluția coroanei la un pom fructifer in ani. Taierea pomilor fructiferi - Notiuni elementare. Acest tip de tăiere de obicei vizează tăierea în ramuri de vârstă de 1-ani.


Lucrari de taiere pomi fructiferi - focul bacterian al rozaceelor Dezvoltarea focului bacterian al. Coroana de pomi Tatura Trellis destinata culturilor intensive. In ansamblu, inaltimea pomilor la ambele forme de coroana nu depaseste - m, iar latimea gardului fructifer - m, astfel ca toate .

Prin tăieri trebuie să determinăm la pomi un sistem de coroană. Pentru pomii fructiferi, tăierile în uscat trebuie să înceapă când nu mai sunt. După ce a fost formată coroana pomilor, ea trebuie menţinută prin tăieri de.


Se practica mai multe tipuri de taiere si conducere a vitei de vie: pe . Taierea pomilor fructiferi se face toamna si primavara. Taierile de formare se fac dupa plantare, in functie de forma de coroana pe care dorim sa o obtinem. Lucrare esenţială în întreţinerea pomilor.


Fără tăieri, pomii îmbătrânesc, coroana lor se îndesește, fructele vor deveni mici. Pomi fructiferi de calitate, sub formă de vargă, de preferință de vigoare mică sau medie. Acest tip de coroană poate fi formată, în principiu, . Lucrarile de taiere la pomi si arbusti fructifer sunt de feluri: taieri de corectie,.


Trebuie specificat ca exista mai multe tipuri de taieri si am sa le descriu pe. Ramurile crescute in anul anterior se dirijeaza in coroana pentru . Pentru a forma o coroană, atribuită pomilor viguroși fără suport, este. La soiurile de măr de tip „spur” ea este mai mare în comparaţie cu cele . Etichete: guest post, pomi, pomi fructiferi, taiere, taieri, taieri de formare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare