vineri, 31 octombrie 2014

Orasul medieval

Oraşul medieval este imaginea locuitorilor săi şi a activităţilor pe care le desfăşoară aceştia. Populaţia aşezărilor urbane este diferenţiată din . La inceputuri, in orasele medievale predomina economia naturala, cea care producea cele necesare traiului.

In urma incetarii marilor migratii, s-a reluat . ORASUL MEDIEVAL - istorie document online, dezbatere in articol scris. Imperiul roman se caracterizase prin urbanizarea spatiilor, pe care le integrase intre granitele sale, dar o data cu criza din secolul al III-lea . Daca printre interesele tale se afla si era medievala, mai jos am pregatit o lista cu cele mai frumoase si pline de istorie orase ale Europei.

Orasul medieval Brasov (Kronstadt – in germana si Brassó – in maghiara) este, capitala judetului, cu o populatie de peste 250. Orasul medieval se inscrie intr-o retea urbana care s-a constituit in Europa Occidentala incepand cu mileniul al doilea. Aspectul oraşului medieval, caracteristic mai degrabă pentru o aglomerare de tip sătesc, se conturează cu ajutorul descrierilor călătorilor străini. ORASUL MEDIEVAL EUROPEAN – SPATIU AL LIBERTATII Incepand cu secolul initial in Europa Occidentala, mai apoi si in Europa intreaga, se incep. Societatea medievală era organizată după un sistem social și politic.


Dintre aceștia erau aleși consilierii, care administrau orașul conform intereselor lor. Saltul demografic de la începutul celui de-al doilea mileniu a impulsionat producţia si schimburile. Satul si orasul medieval,referat Orasul medieval,Societatea si comertul in Evul Mediu,Economia feudala in Teritoriile Romanesti,Orasul si statul in Evul Mediu,I. Orasul medieval in spatiul romanesc,referat Orasul medieval,Societatea si comertul in Evul Mediu,Economia feudala in Teritoriile Romanesti,Orasul si statul in E .

In orasul medieval gasesti oameni de diferite clase sociale. Clasa de jos formata din muncitori ,tesatori,giuvaieri ,zidari ,clasa burghezilor . Locuitorii orasului medieval au fost de la inceput meseriasi organizati in asociatii (bresle). Cele mai multe bresle (15) si branse (20) sunt precizate dupa anul . Ce credeati, ca Metz nu are un centru vechi, brazdat de stradute inguste, medievale?


Brasovul a fost in Evul Mediu una din principalele cetati din Transilvania. Cu ziduri de aparare inalte de m, groase de aproape m si lungi de km, a caror .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare