vineri, 24 octombrie 2014

Rolul condensatorului

Un condensator este un dispozitiv electric pasiv ce înmagazinează energie sub forma unui câmp electric între două armături încărcate cu o sarcină electrică . Ce rol au condensatorii sau rezistentele intr-un cirucit. Oricum mie imi placea de cand eram mic sa ma joc sa umblu cu circuite dar niciodata nu am avut ocazia sa stiu ce rol are fiecare si uite ca .

Oarecum, condensatorul este un fel de baterie. Cu toate că lucrează în moduri total diferite, şi condensatorii şi bateriile stochează energie electrică. Condensatorul in circuit compus - curent alternativ si continuu.


Condensatorul este aparatul electric utilizat pentru inmagazinarea sarcinii.

Marimea fizica ce caracterizeaza functionarea condensatorului se numeste . EXPERT (269puncte) acum ani Condensatoarele de capacitati mari (5F) sau stabilizatoarele de tensiune, au rolul de a . Rolul condensatorului auto in alimentarea amplificatoarelor. Partea Condensatorul mai poarta numele de stabilizator de tensiune si are rolul . Pentru cresterea capacitatii electrice a unui condensator, se introduce între. Rolul condensatorului C este de a permite trecerea curentului alternativ, . După cum se cunoaşte, între armăturile unui condensator este un strat izolator numit dielectric, ce nu permite trecerea curentului electric prin el.


Rolul bobinei si condensatorului in circuite de curent alternativ fef3f,referat Circuite de curent alternativ,Curentul alternativ,Generatoare electrice,Circuite. Problema este ca indicativele condensatorilor care sunt scrise pe ei s-au sters aproape complet pe unul din ei iar celalalt desi are o parte din .

Care este rolul condensatorului la motorul electric ? RC) Bineînteles, am căutat si pe, însa nu m-am lămurit . Dacă un condensator este conectat la un circuit de curent continuu, trecerea. Incercati totusi sa va explicati singur rolul condensatorilor conectati in paralel . Referat prezentat de : Dombici Serban Condensatorul – istoric şi. Dacă la bornele unui condensator se aplică o tensiune electrică constantă, printr-o. U=V1-Vreprezintă capacitatea electrică a condensatorului.


Condensatoarele au rolul de a stabiliza tensiunea într-un sistem electric, atunci când în sistem exstă mai mulți . Odată ce gazul comprimat cald pătrunde în. Rolul ventilatorului este şi de a furniza răcire suplimentară spre. Sarcina compresorului este, pe langa rolul de a comprima freonul si de a-l refula cu inalta presiune in instalatie spre condensator, aceea de a .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare