joi, 13 octombrie 2016

Sfarsitul imperiului otoman

Destrămarea Imperiului Otoman (iulie 19– octombrie 1918) include o. Noile state balcanice formate la sfârșitul secolului al XIX-lea și Muntenegru . La sfârșitul primului război mondial, guvernul turc s-a dovedit absolut .

Imperiului Otoman a fost un eveniment care a avut loc după încheierea Primului Război Mondial. Imperiul Otoman va lupta pe cinci fronturi în Marele Război: Gallipoli,. Spre sfârșitul domniei lui Abdul Hamid II (1876-1909), interesul în . Odata cu schimbarea marilor rute comerciale, Imperiul Otoman a pierdut cea.

In comert se intampla ceva cel putin curios: chiar si la sfarsitul . Declinul Imperiului Otoman se datorează unui ansamblu de factori. România, în pofida începutului promiţător, a pierdut până la sfârşitul lui . Imperiul Otoman isi are originile in Uc Beyligi din statul selgiucid al Anatoliei de la sfarsitul secolul al XIII-lea, care pana atunci fusese el insusi . Imperiul Otoman a fost o supraputere imperială, care şi-a manifestat dominaţia. La sfârşitul primului război mondial, guvernul turc s-a dovedit . Imperiul Otoman a fost, fără doar şi poate, unul dintre cele mai grandioase şi. Hypatia avea să-şi găsească sfârşitul în circumstanţe tragice, după ce a . Fluxul de argint din Europa Centrală către Imperiul Otoman a fost chiar îndeajuns de important pentru a provoca un flux contrar, spre sfârşitul secolului al XVIlea .

El este sultanul care a condus Imperiul Otoman la apogeul său, şi a. Un imperiu, odată mort, altul sau altele îi iau locul. Aşa s-a întâmplat la sfarşitul Primului Război Mondial, când teritoriile Imperiului Otoman din . Luptele dintre Imperiul Otoman şi Rusia bolşevică s-au încheiat din punct de. La sfârşitul războiului a fost semnat Tratatul de la Paris care . Franța zdrobește armata Imperiului Otoman.


Pana la sfarsitul secolului al XIV-lea, Imperiul Otoman si-a extins stapanirea in toata Peninsula Balcanica. După mulți ani de asuprire din partea Imperiul Otoman care în 14i-a izgonit pe toți locuitorii Constantinopolului, un sultan ambițios în persoana lui . B1TV: Ceremonie grandioasă în Turcia la 5de ani de la cucerirea Constantinopolului de către imperiul otoman (VIDEO) Ceremonie grandioasă în Turcia la . Imperiul Otoman a fost un stat islamic sunit fondat în 12în nord-vestul Anatoliei de către turcii oguzi conduşi de Osman I.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare