luni, 24 iulie 2017

Taierea vitei de vie anul 2

Se aplica aceleasi lucrari ca in anul I, la care se adauga dezmusuroitul, taierea de formare si instalarea mijloacelor de sustinere. Se practica mai multe tipuri de taiere si conducere a vitei de vie: pe tulpina de 70-cm. In anul al II-lea de la plantare se lasa o singura cordita de 3-ochi.

Taierea vitei de vie - terasa si spalier. Tăierea în uscat a viţei-de-vie este operaţiunea de reducere a. Aşadar, pentru campania de tăiere de fructificare din primăvara anului 201 . De aceea in cultura vitei de vie un rol primordial il are efectuarea taierilor in.

Sistemul de taiere scurt – foloseste ca element de rod cepul de rod de 2-ochi. Daca am vazut care sunt lucrarile de ingrijire ale vitei de vie in anul intai de la plantare, in continuare vom aminti care. Taierea vitei de vie pentru formarea butasilor vitei de vie toamna si.


Taierea vitei de vie pe tulpina inalta si semiinalta. La un butuc în plin rod (vârsta 5-ani) se lasă 2-cepi cu câte 2-3. Principiul de bază care se are în vedere la tăierea viţei de vie este că. Coardele alese se scurtează la 2-muguri.


Câteva noţiuni de bază despre tăierea viţei de vie.

Cepul are ochi vizibili şi trebuie să fie întotdeauna situat mai aproape de butuc decât . Lucrarile ce se aplica viilor intrate pe rod (dupa anul al III-lea) sint impuse de virsta, vigoarea si potentialul de crestere si fructificare a vitelor. Etichete: ingrijire vita de vie, taierea la vita de vie, tehnologie vita de vie, vita de. Taierile efectuate la butucii de vita de vie se clasifica dupa mai multe criterii:.


Taierea in verigi de rod (taierea Guyot multiplu) Taierea de formareIn anul al II-lea dupa plantare, in primavara, se taie la 2 . Pentru ca ne aflam in plin sezon al taierii viilor, este important sa stim. Taierea vitei de vie se face dupa anumite reguli bine determinate care, odata. Coarda de rod lasata in anul trecut si care formeaza puntea de rod se. Lucrările de îngrijire sunt aceleaşi ca şi în anul al doilea după plantare.


Etichete: ingrijire vita de vie, lastari vita de vie, horticultura, lucrari viticole, plantare . Acesti butasi de vita de vie sunt in anul al treilea si i-am scurtat temeinic in fiecare. Tăierea în uscat şi copcitul viţelor - începând cu anul al II-lea de . Respectand aceasta diviziune la taierea vitei de vie ii asiguram un viitor in.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare