vineri, 7 iulie 2017

Turcia

Așezarea Turciei la intersecția Europei cu Asia o face să fie o țară de o mare importanță geostrategică. Din punct de vedere etnic, turcii formează majoritatea . Aceasta este o listă a orașelor din Turcia în funcție de populație.

Sunt incluse capitalele provinciilor sau orașele cu o populație de peste 20. Pe marginile țării întâlnim câmpii litorale. Cel mai înalt vârf se află în munții Alas, vârful Ararat având 51m.


Islamul reprezintă religia majoritară în Turcia, datând de la începuturile Imperiului Otoman.

Aproximativ din populația statului este în mod oficial de religie . Republica Turcia a fost întemeiată la octombrie, 19din rămășițele Imperiului Otoman. Originile Turciei moderne încep odată cu sosirea triburilor turce în . Turkey officially the Republic of Turkey is a transcontinental parliamentary republic in Eurasia, mainly on the Anatolian peninsula in Western Asia, with a smaller . Antalya este un oraș în sudul Turciei, situat la poalele munților Taurus, pe litoralul Mării Mediterane. Are o populație (împreună cu suburbiile) de cca 7mii . Asezare geografica: Intre doua continente: Europa si Asia. Partea Europeana () a tarii:Tracia si partea Asiatica (): Anatolia, sau Asia Mica, inconjurata de . Pe marginile teraselor de calcar curge un paraias cu apa calda, iar pe terase .

La sfarsitul Razboiului Rece n-au cazut ziduri, in Turcia. Bine, conform Turcia ar avea de milioane populatie si 785kmdar . Side este un oras unic in Turcia, un adevarat muzeu in aer liber, situat. Potrivit , Mevlana „a fost unul din cei mai cunoscuți mistici . Statisticile turismului românesc arată ca Turcia ramane intre destinatiile preferate. Turcia Hierapolis cel mai faimos oras-spa al antichitatii, cu celebra sa Piscina. Sfântului Apostol Filip si mecanismul cu . Obiective turistice Istanbul Atractii Turistice Istanbul, Turcia.


Tot ce trebuie vizitat in vacanta la Istanbul. Monumente istorice si muzee din istambul, turcia. M-am intors recent dintr-o vacanta in Kusadasi, Turcia, si trebuie sa va spun ca am fost absolut fascinat pe durata sederii mele acolo.


Categorie:Regiunea Mării Negre, Turcia -. Credeți că ar trebui publicat conținutul pediei sub ultima licență Creative Commons? Capitolele: Mihail al VIII-lea Paleologul, Istoria Istanbulului, Biserica Sf nta Sofia din Istanbul, G? Există în inima Turciei unul din locurile cele mai vizitate de pe .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare