vineri, 14 noiembrie 2014

Cand se fac taierile la prun

Tăierile la sâmburoase (cireş, cais, vişin, prun, piersic etc.). Cel mai greşit e atunci când tăierile se fac primăvara târziu, după ce pomii pornesc în vegetaţie. Când elementele de rod sunt puţine şi dispuse în zona periferică a coroanei, se face .

Formarea şi taierea pomilor fructiferi ( Vand pomi fructiferi prun) ca procedee. La prun se aplica taieri de corectie in cazul cand pomii nu au fost taiati anual sau . La piersic aceste taieri de fructificare se fac in fiecare an. Taierile se pot face si primavara tarziu dar doar atunci cand pomii au suferit de ger,.

Pentru prun cele mai raspandite forme de coroana sunt: vasul ameliorat, vasul . Pentru pomii fructiferi, tăierile în uscat trebuie să înceapă când nu mai sunt. La cireş, se fac puţine tăieri de rodire întrucât coroanele sunt rare, ramurile de. Prunul fructifica pe urmatoarele tipuri de ramuri: buchet ramificat, ramura. Apare frecvent la pomii tineri sau la cei la care se fac taieri severe,. Trebuie sa aveti mare grija cand alegeti un anume tip de prun.


Tăierile de rodire se fac diferit pentru diferitele specii de pomi fructiferi. Taieri pomi fructiferi Primavara 201incepand cu sfarsitul lunii Februarie. O idee nouă de când lumea: Casa din baloți de paie.

Tăierile în verde la pomii fructiferi: Cum se fac și care este momentul. Cel mai greşit e atunci când tăierile se fac primăvara târziu, după ce pomii pornesc . Taierile de formare se fac dupa plantare, in functie de. Tags: pomi fructiferitaierea pomilor fructiferitaierea pomilor fructiferi primavarataieri in verde.


In cazul pomilor fructiferi, taierile in uscat trebuie sa inceapa atunci cand nu mai sunt. Samantoasele si prunul impun de regula aceasta activitate. La pomii care au coroana deasa, stropirile se fac mult mai greu existand si riscul ca solutia . Mai jos aveți imaginile cu unul dintre pruni la care am încercat să țin cont de cele. Nu m-am lamurit inca ce ma impiedica sa o fac.


Tăierile de formare ale caisului trebuie făcute pe cât posibil în perioada de. Article Information: Categorie: Pomi fructiferi: Februarie 2016. Cand spatiul este generos, poti alege dintre meri, piersici, peri, ciresi, nuci pe care . In cazul pomilor afectati de ger cand se intalnesc situatii diferite ca:. Si la cais taierile se fac in vegetatie respectand indicatiile de la prun.


Cât de mult ar trebui taiat atunci când curatati pomii fructiferi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare