miercuri, 20 mai 2015

Curiozitati despre stele

Stelele micute pe care le vezi pe cer in fiecare seara sunt cu mult mai mari si mai . Universul este într-o expansiune și într-o schimbare continuă. Din acesta fac parte și stelele, corpuri cerești fascinante. Cele mai interesante informaţii şi curiozităţi despre univers.


Cerul instelat continua sa ne fascineze si sa ne bucure cu frumusetea sa. Va prezentam mai jos cateva curiozitati pe care nu le stiai despre stele, potrivit .

Va prezentam mai jos cateva curiozitati pe care nu le stiai despre . Universul continua sa ne fascineze si sa ne bucure cu frumusetea sa. Aici nu există timp sau spaţiu şi se crede că ar fi poarta spre alte universuri. Terra, care produce un numar imens de stele, fiind cel mai productiv . Galaxia cuprinde toate stelele vizibile impreuna cu materia interstelara.


Daca stii culoarea unei stele, iti poti da seama de temperatura ei: cele rosii sunt mai reci, cele cu temperaturi medii sunt galbene si cele cu . Aşa că, acele stele roşii pe care le vedeţi pe cer, sunt de fapt cele mai reci, iar cele . Pentru un observator terestru ele apar ca puncte de diverse culori, cu un diametru aparent egal dar cu fluctuații de . Stelele din fiecare constelatie sunt denumite dupa alfabetul grecesc: cea.

PowerPoint Presentation Curiozități despre stele Glisă Andrea Jîjie Aida Ursache Cristina (clasa a V- a) Școla Gimn. Curiozități despre pești Rechinul balenă Rechinul-balenă este cel mai mare pește din lume. Stelele de mare sunt fascinante datorită formei lor și a faptului că sunt deseori foarte colorate Oamenii de toate vârstele sunt încântați să le vadă în apă de-a . Riegel din constelaţia Orion, ea fiind de 23. Aceasta ar putea fi dată de găuri negre hipermasive aflate în centrul lor, care ar consuma stele întregi.


Cercetatorii de la NASA sunt de parere ca valurile de soc din jurul stelelor tinere se afla la baza crearii de materie prima pentru alte corpuri astrale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare