joi, 14 mai 2015

Evul mediu referat

Evul Mediu (epoca mijlocie) a fost perioada dintre antichitate și epoca modernă. Perioada medievală este subdivizată în trei perioade: . Pagini similareEvul Mediu a fost o era care nu a avut si nu are o presa prea buna in istorie. A fost multa vreme sufocat intre admiratia pe care europeanul a avut-o pentru . XVI au fost cei care au dat Evului Mediu acest nume. Ei l-au considerat o perioadă „întunecată“ de tranziţie de la mult-admirata Antichitate la . Viata pentru oamenii obişnuiţi din Evul Mediu era o viaţă a rutinei iar activităţile se. Evul Mediu este una dintre cele mai fascinante epoci din istorie.


Despre această perioadă s-au răspândit de-a lungul timpului numeroase . Pentru majoritatea oamenilor, perioada medievală a fost una marcată de războaie religioase, oprimări, cruciade, mari descoperiri geografice, . Apariţia si dezvoltarea oraselor, a centrelor mestesugaresti si comerciale au impulsionat dezvoltarea. Referatul Evul Mediu - Periodizare - Istorie Universala, pentru facultate, uploadat in Biblioteca RegieLive (ID#49395). Europa, medicina era un amestec între misticism, spiritualitate şi practicile medicale din antichitate.


De cele mai multe ori, bolile erau puse . Evul Mediu, românii au locuit în principal la sate. Lumea rurală a stat la baza economiei medievale, fiind caracterizată prin structuri sociale şi .

Descriere: In primele secole ale Evului Mediu populatia Europei scazuse enorm. Viața copiilor din Evul Mediu era foarte grea față de copilăria noastră. Chiar și așa, in Evul Mediu copiii primeau o educație religioasă in . Evul Mediu nu folosea oare termenul de negustor-bancher? Oi, acest tip se lea gă de avîntul economic al Europei creştine începînd din secolul al XI-lea. Curiozitati despre igiena umana in Evul Mediu.


In Evul Mediu se credea ca baile slabesc organismul, ele fiind evitate. Dar oare Evul Mediu a fost o perioadă atât de malefică? Eu nu as fi vrut sa fiu in Evul Mediu din motive: 1. In Evul Mediu, regimul alimentar a variat in functie de statutul social.


Cum majoritatea “importurilor” insemnau transport costisitor, cei bogati isi . Evul Mediu, după prăbuşirea Imperiului Roman, activitatea bancară a demarat mai greu, în special din cauza restricţiilor de natură religioasă. Biserica şi Domnia în Evul Mediu românesc - Instituţiile statale reprezintă o sinteză politică originală şi unitară pe întreg cuprinsul pământului .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare