miercuri, 27 septembrie 2017

Şofran

De la paella spaniola si celebra bouillabaise din sudul Frantei, pana la orezurile italiane si indiene, sofranul este un condiment fara care bucatariile lumii nu ar . Sofranul este un bulb cărnos, de dimensiunea unui cățel de usturoi, cu frunze lungi și subțiri și flori ale căror culoare variază de la mov . Persia, care în ţara noastră se găseşte doar sub forma cultivată.

Topul celor remedii miraculoase ale șofranului: 1. Prevenirea bolilor: șofranul conține compușii crocin și crocetin care . Denumit „aurul roşu” şi binecunoscut gastronomilor, şofranul este mirodenia cea mai scumpă din lume. Sofranul a fost folosit înca din antichitate în tratamentul multor boli, iar oamenii de ştiinţă au demonstrat efectul lui terapeutic.

Pentru că este un puternic antioxidant, şofranul a fost folosit din vechime pentru a controla problemele digestive, durerea, artrita şi inflamaţiile. Tot mai mulţi bucătari au descoperit, datorită călătoriilor în zona Mediteranei, că un vârf de cuţit de şofran este esenţial pentru a găti un risotto. Sofranul este si un medicament, ale carui proprietati terapeutice au fost cunoscute inca din antichitate. Efectele sale sunt apreciate si astazi in . Planta de la care se obtine sofranul se numeste Crocus sativus.


Este o planta erbacee ornamentala din familia iridaceae (familia irisului), ale. Originele sofranului, cel mai scump condiment din lume, nu sunt nici acum certe. A fost introdus in Europa de mauri, prin Spania.


Pentru a obtine Kg de sofran trebuie adunate peste 150.

De altfel fenicienii, îi aduceau Astartei, Afrodita lor, prăjiturele cu şofran, poate pentru că în șofran recunoșteau o esență a iubirii. Am pe cineva din Iran care a venit recent in Romania cu sofran pur. Mie mise pare grozav sofranul,e cel m-ai scump din lume,dar este un . Romania libera - stiri iesite din tipar - actualitate, investigatii, politica, cultura, diaspora, video. Medicamentul cu extract de şofran poate nimici . Primarul localităţii, Ion Ciocea, a spus că în primă fază vor planta şofran, un condiment care se vinde şi cu opt mii de euro kilogramul în ţările . Vorbim de şofran, o plantă ce dă un gust special şi culoare bucatelor, dar care are şi proprietăţi medicinale.


Calitatile terapeutice ale sofranului erau cunoscute din Antichitate, ceea ce explica utilizarea lui in tratamentul multor boli.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare