marți, 19 septembrie 2017

Tantarul tigru

La malul marii a aparut asa numitul tantar-tigru, o specie deosebit de periculoasa si care poate transmite boli precum Zika sau Febra Galbena. Aedes albopictus) este o specie invazivă de țânțar din familia culicide originară din pădurile tropicale din Asia de Su introdusă prin . Un bucurestean a postat pe Facebook mai multe imagini cu tantari tigru, unul dintre acestia intepandu-l chiar pe fiul sau.

Aedes Albopictus) este originar din Asia de sud-est, dar în ultima vreme a ajuns și în România. Zika în România, țânțarul-tigru, purtătorul acestei boli ucigătoare, se plimbă . Până în acest moment prezența lui nu a fost semnalată în țara noastră, însă țânțarul-tigru african are un frate mai puțin agresiv, cu largă . Ministerul Sanatații a primit luni confirmarea infectarii cu virusul Zika in cazul unei tinere de de ani, a anunțat purtatorul de cuvant al MS, .

Institutul Cantacuzino a identificat în septembrie 20specia de ţânţar Aedes albopictus, care poate transmite virusului Zika, în pădurile şi . Tânțarul-tigru ( „Aedes albopictus”) este extrem de periculos, fiind purtător a peste de boli tropicale grave. Tantarul tigru face primele victime in Romania. Doua persoane din Sibiu au fost diagnosticate cu meningo-encefalită virală West-Nile.


West Nile, transmis prin înţepătura de ţânţar, numărul . Cu atat mai mult, cu cat si la noi traieste tantarul tigru, responsabil de alerta la nivel mondial. Aedes Albopictus este un țânțar cu talie mai mare, care trăiește în zone mai calde, însă, în contextul încălzirii globale și . Un ploieștean s-a prezentat la Primăria Ploiești, reclamând faptul că băiatul său de șase ani a fost înțepat de țânțarul tigru, care poate . Tantarii devin din ce in ce mai periculosi, iar autoritatile sunt conv inse ca Romania va fi atacata de o specie care a facut ravagii peste hotare: tantarul-tigru, .

României, venind dinspre zona de sud-est şi pătrunderea pe teritoriul ţării este inevitabilă, spun specialiştii . Inca un roman si-a pierdut viata, in ultima saptamana, dupa ce a fost infectat cu virusul West Nile, transmis prin intepatura de tantar, numarul . TIGRU, care transmite virusul ZIKA, a ajuns la Bucureşti! Era o chestiune de timp până prezența țânțarului Tigru avea să fie. Tigru, care transmite virusurile Zika și West Nile, a apărut și . Un cetatean din capitala, a postat pe Facebook un set de imagini cu tantarul tigru.


Desi nimeni nu stie despre existenta acestuia in capitala, mai . Asia, care a fost detectat pentru prima dată în Europa în 197 în Albania. Ministerul Sănătății a primit luni confirmarea infectării cu virusul Zika în cazul unei tinere de de ani, a anunțat purtătorul de cuvânt al MS, . României, venind dinspre zona de sud-est și pătrunderea pe teritoriul țării este inevitabilă, spun .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare