luni, 23 iulie 2018

Fainarea vitei de vie poze

Pentru cei care detin plantatii de vita de vie, am dorit sa aducem in atentie astazi, o boala, care este considerata, alaturi de mana si putregai, una dintre cele mai . MANA VITEI DE VIE (Plasmopara viticola) este una dintre cele mai periculoase boli ale vitei de vie. Fainarea la Vita de Vie - Oidiumul vitei de vie - Combatere, Tratamente-Stropiri cu Fungicide Eficiente, Semnele bolii, POZE.

Făinarea viţei de vie - Uncinula necator. Făinarea sau oidiumul viţei de vie este o boală originară din America de Nord. Mana vitei de vie (Plasmopara viticola) si fainarea la vita de vie (Uncinnula necator) sunt unele dintre cele mai periculoase boli ale vitei de vie . Mana, putregaiul şi făinarea, principalele boli ale viţei-de-vie.

Cele mai periculoase boli pentru viţa-de-vie sunt mana, făinarea şi putregaiul, susţine Florin Niţu, . FAINAREA VITEI DE VIE - Boala este produsa de ciuperca Uncinula necator cu forma conidiana Oidium tuckeri, afectind toate organele verzi ale vitei de. Făinarea sau oidium-ul viței de vie a fost observată pentru prima dată în țara noastră în 1851. Este mai frecventă în podgoriile din Dobrogea, Muntenia și . VIDEO Mana şi făinarea, boli ale viţei de vie, decimează producţia de. FOTO Gestul surprinzător al lui Dacian Cioloş făcut în traficul din . Mana viței de vie –Plasmopara viticola– este una dintre cele mai.


Pentru făinarea viței de vie-Uncinula necator –TILT 250EC-în . Pentru mană, poti folosi un tratament pe baza de cupru, iar făinarea poate fi prevenită cu ajutorul.

Acarienii, filoxera și molia viței de vie sunt principalii dăunători, mai ales în această perioadă a anului. Pentru ocombatera eficienta a bolilor si daunatorilor vitei de vie trebuie sa. Cele mai frecvente boli ale vitei-de-vie si combaterea lor.


Cum primavara si-a intrat pe deplin in drepturi, lucrarile in vie . Mana si fainarea: cele mai intalnite boli la vita-de-vie. Mana vitei-de-vie este cea mai frecventa dar si cea mai periculoasa boala . In cazul vitei de vie boala se manifesta pe butuc si coarde, foarte rar pe radacini. Fainarea produsa de ciuperca Uncinula necator.


Centrul de origine al bolii este America de Nord. Europa a pătruns probabil accidental pe la 187 prin aducerea. Excorioza vitei de vie– Guignardia baccae.


Pot sa pun si niste poze ,dar sigur stitii despre ce este vorba ! BOLILE VITEI DE VIE - Botanica document online, dezbatere in articol scris.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare