vineri, 19 septembrie 2014

Cand se planteaza butasii de vita de vie

Viţa-de-vie poate fi plantată toamna sau primăvara. Primăvara, în cazul solurilor grele, reci, cum sunt cele argiloase, plantarea se amână până când nivelul apei scade sub nivelul de plantare. Cand s-au injumatatit frunzele in copaci este semn ca poti planta vita de vie.

Daca iti surade ideea de a avea cativa butuci de vita de vie la tine . Plantare vie: - Epoca de (toamna, primavara, vara) - Alegerea terenului. Cele ingrediente se amesteca pana cand se obtine un amestec . La noi in tara este generalizata plantarea in primavara, perioada optima fiind lunile martie - aprilie, cand temperata solului in zona de plasare a radacinilor este de 8-grade.

Prin plantatul de toamna, vita porneste in vegetatie mai devreme. Sau din luna martie, cand incepe lumea sa taie via! Produsele nematocide distrug nematozii care sunt vectori ai diferitelor viroze ale vitei de vie. Este extrem de important a se utiliza de fiecare data când trebuie sa . Când s-au înjumătăţit frunzele în copaci este semn că puteţi planta. Butaşii de viţă-de-vie se plantează la o adâncime de circa jumătate de . Acesti butasi cu 4-ochiuri se pot planta in gropi facute cu ajutorul unui tarus.


Daca vita de vie se planteaza paralel cu gardul, distanta trebuie sa fie de cm . Plantarea vitei de vie: cum infiintezi o plantatie viticola.

Este cunoscut ca plantarea butasilor direct in scoala , fara a-i supune mai intai. Cand dispunem de gunoi de grajd proaspat de cal in cantitati suficiente se . Udarea vitei de vie se repeta de 2-ori in cursul verii, in situatia cand seceta se. Din cate stiu eu, vita de vie nobila (altoita) nu se inmulteste asa. In primavara care vine cind voi replanta butasii am sa apreciez mai bine. In primele zile de la plantare se uda abundent pe bilon ( sant) dimineata si seara.


Cand este mai bine sa se planteze butasii de vie, toamna sau. Plantarea de primavara a vitei de vie se face in lunile martie-aprilie, dupa ce a . Dacă viţa de vie se plantează paralel cu gardul, distanţa trebuie să fie de cm până.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare