vineri, 17 iunie 2016

Cultivarea ciresului

In ce perioada a anului se planteaza ciresul? Afla raspunsurile la aceste intrebari in articolul de mai jos! Livezile de cireş sînt considerate adevărate „paradisuri terapeutice” de către psihoterapeuţi.

Sub toate aceste aspecte cultivarea şi exploatarea . Cresterea radacinilor ciresului este influentata, in principal de sol. In sol, radacinile se dezvolta la cel mult cm adancime, iar in cazul in care . Plantarea ciresului, intretinerea plantatiilor de cires, calcul tehnologic rentabilitate cires.

In Japonia, renumita si pentru ikebana – arta amenajarii florilor, sunt cultivate peste 4de specii de cires pentru florile lor. Iată la ce să vă aşteptaţi după plantarea unui cireş:. Soiurile rezistente, cultivate în zone favorabile, pot depăşi chiar şi vârsta de de ani. Ciresul, particularitati de cultura, infiintarea si intretinerea plantatiilor, combaterea bolilor si daunatorilor. Vechimea in cultura a ciresului si visinului se poate aprecia ca fiind foarte veche.


In prezent ciresul se cultiva intre paralelele de 40-60º latitudine nordica, dar . Pe lângă faptul că sunt gustoase şi pline de vitamine, cireşele pot aduce şi profituri frumoase celor care aleg să le cultive. Importanta culturii Ciresele fiind printre primele fructe care apar . Plantarea ciresilor si infiintarea plantatiilor de cires- Aspecte generale si particulare.

Sub aspectul insusirilor generale ale solurilor, ciresul are pretentii mai mari . Strategia de a avea o livada de ciresi intensiva consta in reducerea costurile de productie si cresterea calitatii . Cireşul este plantat în ferma de la Lacu Rezii, în sistem superintensiv. Acest sistem asigură un randament ridicat, intrarea rapidă pe rod şi recuperarea investiţiei . Raport FAO: Agricultorii din SUA reduc zonele cultivate cu grâu,. Cultivate în regim bio, cireșele și vișinele pot genera profit la patru ani de la. Astazi, livada de ciresi a italianului este una dintre cele mai mari din estul Europei, intretinuta la standarde internationale.


Intrarea pe rod a ciresului difera in functie de soi, primele fructe formandu-se la 3-ani de la plantare. Primavara ciresul porneste in vegetatie si infloreste . Avantajul popularitatii ridicate este dat de rapiditatea cu care ciresii cresc si rodesc, in majoritatea cazurilor fiind. Terenul destinat plantatiilor de cires va fi pregatit dupa tehnica normala pentru infiintarea plantatiilor pomicole cu aplicarea fertilizarii de baza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare