marți, 14 iunie 2016

Mazarea cultivare si ingrijire

Tehnologia de cultura a mazarii de gradina, de la pregatirea terenului, semanat, lucrari de ingrijire, combaterea daunatorilor si a bolilor, recoltare. Principalele soiuri de mazare de gradina omologate si cultivate in Romania . Tags: mazaretehnologii agricolefisa tehnologicacultivaremazaremazareimazariicultivareaculturatehnologietehnologiaingrijireproductielucrari.

Nu este foarte complicat să cultivăm mazăre în grădină, trebuie să ştim că mazărea. Lucrările de îngrijire sunt prăşitul şi cel puţin o irigare înainte de recoltare. Mazarea, ca si fasolea, este foarte buna premergatoare pentru alte culturi.


Ca lucrari de ingrijire se executa plivitul de buruieni, eventual spargerea crustei cu.

Brussel, a inceput sa fie intaia oara cultivata pe teritoriul . Mazarea (Pisum sativum) apartine familiei Fabaceae si este o planta. Etichete:cultivare mazarecultura mazareingrijire mazarelucrari cultura . Mazare fasole naut - leguminoasele - cultivare sanatate retete de gatit De la fasole pana la mazare, o noua carte ofera retetele bucatarilor de top din lume . Mazarea de gradina (Pisum sativum) apartine familiei Leguminoase si este. Este cunoscuta din epoca bronzului si cultivata pe suprafete intinse de.


Lucrarile de ingrijire constau in distrugerea crustei si a buruienilor, prin . Afaneaza bine solul in care urmeaza sa cultivi mazarea, mai ales daca pamantul este greu si tasat. In acest fel, aerul va circula mai bine, apa .

Mai concret vreau să înţelegi care este importanţa acestei culturi şi de ce. Acestea sunt motivele pentru care merită să cultivi mazărea. Mazarea cu pastaie comestibila sunt un de. Alegeti si in functie de posibilitatile si metodele de cultivare folosite. Un strat protector va va ajuta sa mentineti solul umed si rece.


Recoltarea - pentru masa verde şi fân se recoltează când plantele de mazăre furajeră se găsesc în . Mazarea este cultivata pentru boabele verzi bogate in proteina, hidrati de carbon, vitamine si saruri minerale. Se consuma in stare proaspata primavera devreme . Dat fiind faptul ca mazărea este o specie sensibilă la atacul bolilor şi. Cultiva si ingrijeste Mazarea, planta anuala ierboasa, cultivata in special pentru boabele verzi, care se folosesc pentru pentru prepararea . Mazărea se poate cultiva pe același teren după trei sau patru ani, se poate cultiva împreuna cu morcovi, varza, cartof si ridichi.


Acasa › Arhiva › Mazarea cultivata in sistem ecologic. Răsărirea la mazăre este hipogeică (cotiledoanele rămân în sol) şi are loc la 6-zile de la semănat. De exemplu m-am dus la magazinul de seminte si cineva cerea mazare. Altcineva a intrebat: “da' ce se planteaza mazarea deja?


Referatul Mazarea, Seminta si Semanatul, Lucrarile de Ingrijire si Recoltarea - Agronomie,. Cultura de mazare este importanta pentru satisfacerea necesarului de. Istoric Originara din Asia Mica si Asia Centrala, mazarea a fost cultivata in.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare