miercuri, 27 iunie 2018

Stilul autoritar

Stilul de conducere reprezinta un anumit mod de exercitare a . LEADERSHIP AUTENTICStilul Democrat Versus Stilul Autoritar - RegieLive.

Se disting trei tipuri caracteristice: 1. AUTORITAR caracterizat prin hotarare in luarea deciziilor, in promovarea tacticilor predarii, a modalitatilor de lucru, a tehnicilor si etapelor . Stilul parental autoritar – este denumit şi „stil educaţional traumatic – care corespunde unui stil de educaţie în cadrul familiei extrem de sever, .

Stilul autoritar se caracterizeaza prin selectarea si promovarea tehnicilor, a procedeelor de invatare, a modalitatilor de lucru, a etapelor activitatii dirijata . Pe grupurile de copii care executau aceleaşi sarcini în acelaşi cadru, au fost testate trei tipuri de leadership: stilul autoritar, democratic şi . Stilul de conducere autoritar se caracterizeaza prin faptul ca liderul (in cazul clasei scolare, profesorul) determina intreaga desfasurare a activitatii: el dicteaza. Parintele care adopta stilul autoritar se caracterizeaza prin faptul ca ii. Pe de alta parte, parintele care are un stil parental democratic este .

Rezultatele obţinute la cel de-al doilea lot studiat (liderii ce adoptă stilul autoritar de conducere) au confirmat faptul că aceştia au un cotient scăzut al inteligenţei . Conform cercetărilor, cei mai mulți oameni cred că părinții care adoptă un stil de educație autoritară vor crește copii mai bine educați. Definitia stilurilor de parenting autoritar, permisiv, neglijent si competent,. Iata cateva intrebari la care parintii cu stil autoritar de parenting . Cea mai simpla clasificare a stilurilor de conducere a fost realizata in 193 avand in componenta directii: stilul de conducere autoritar, stilul de conducere . Stilul de predare reuneşte particularităţile individuale ale profesorului, ,,modalitatea sa. Stilul de conducere autoritar se caracterizează prin selectarea şi . Cea mai ilustrativă tipologie unidimensională este propusă de Kurt Lewin şi colaboratorii săi R. White, în 193 care distinge trei stiluri: – autoritar . Clasificarea liderilor în funcţie de anumite stiluri de exercitare a actului de.


STIL PARENTAL INDULGENT; STIL PARENTAL AUTORITAR; STIL PARENTAL INDIFERENT; STIL PARENTAL PROTECTOR; STIL PARENTAL DEMOCRATIC.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare