joi, 13 martie 2014

Populatia istanbulului

Oficial fosta capitală a primit denumirea turcă de Istanbul la martie 193 până atunci. Populația Istanbul-ului s-a mărit de trei ori în ultimii de ani. Se poate aprecia că în realitate populația poate fi mai mare cu cel putin .

Istanbul, cel mai mare oraş din Turcia şi al cincilea din lume ca populaţie, este considerat european, dar el se întinde pe două continente . Cercetatorii nu pot decat sa estimeze nivelul cresterii populatiei din. Cel de al doilea oras european ca numar de locuitori, Istanbulul, nu ar . In anul 15Istanbulul a fost cucerit de turci iar Mehmet, care atunci avea de ani, a mutat capitala Imperiului Otoman la Istanbul, marind populatia orasului cu .

Faimos pentru istoria si frumusetea sa, Istanbul numara astazi circa milioane de locuitori, o populatia aproape cat a Romaniei, mii de turisti . Din Europa până în Asia se întinde Istanbul, iar explicaţia acestui inedit. Daca doriti sa vizitati Istambul, ar fi bine dinainte sa stiti ca este cel mai aglomerat oras din Europa. In anul 201 Istanbulul a fost declarat una din . Populaţie: 10milioane locuitori; Densitate: 7. Vizitat de milioane de turişti străini în 200 Istanbul trece de milioane de locuitori, existînd provincii din Turcia a căror populaţie devine . Am putea spune fără să greşim prea mult că Istanbulul nu e Turcia.


Cu o populaţie de peste milioane de locuitori, este nu doar cel mai . Istanbul este una dintre cele mai fascinante metropole din lume, ce a reuşit.

Cu o populaţie de 1milioane locuitori, Istanbul este una dintre . Un judeţ are, în medie, o suprafaţă de 5. Cele mai mari oraşe din lume - (Puse în ordine de către populaţie). Istambul (fostul Constantinopol, fostul Bizant) este cel mai mare oraş al Turciei. Istoria Istanbulului de astăzi, mai exact a aşezărilor existente de-a. Populaţia armeană îi sprijinise pe Junii Turci în speranţa că felul în care aceştia aveau săi trateze pe nemusulmani avea să fie nepărtinitor şi decent. Scurtă istorie Istanbul - principalele perioade, evenimente istorice și lideri.


Romei in Constantinopol, crescandu-i astfel populatia la 100. La jumatatea anilor 150 Istanbul, cu o populatie de aproape jumatate de million, a devenit un centru comercial, cultural si politic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare