joi, 8 mai 2014

Sofran planta medicinala

Plante medicinale, fitoterapice și gemoterapice. Denumire populară: şofran, brandusa, sofran bun, sofran de gradina, sofran primavaratec, sofran . Planta de la care se obtine sofranul se numeste Crocus sativus.

Este o planta erbacee ornamentala din familia iridaceae (familia irisului), ale. Cu numeroase intrebuintari, sofranul este una dintre cele mai cautate plante, datorita aromei si culorii inconfundabile. Principala acţiune a şofranului este aceea de reglator hormonal, această minunată plantă medicinală fiind extrem de utilă în tratamentul . Sofranul (Crocus Sativus) este o planta originara din Persia Antica, cultivata in special in culturi.

Ideea ei de a cultiva ”aurul roșu” s-a născut din curiozitate și așa a ajuns să dețină 2metri pătrați din grădina proprie cu plante de șofran . Planta de la care se obtine sofranul se numeste crocus si este o planta erbacee ornamentala din familia iridaceae (familia irisului) ale caror flori . Acasă Naturist Plante medicinale Sofranul-indian (Curcuma longa), planta ce ofera beneficii pentru piele si distruge celulele. Plante medicinale, Plante medicinale uzuale si exotice. Dictionar de plante medicinale si terapii naturiste cu ajutorul puterii . Planta medicinală şofran face parte din familia iridiaceelor şi este originară din Asia. Valoare medicinala au florile, mai exact spus stilele si stigmatele florilor de sofran (stilele si stigmatele sunt parti ale pistilului), . Sofranul provine de la floarea plantei Crocus (de fapt e stigmatul plantei uscate),.


SOFRAN - MIRODENIE SI MEDICAMENT - Sofranul are un efect terapeutic demonstrat prin studii.

Prima pagina Totul despre gradina Plante medicinale . Sofranul (Crocus sativus) este o planta ornamentala, alimentara si medicinala in acelasi timp, originara din Asia Mica. Sofran - Incercati aceasta pasta de sofran, care ajuta la bolile de ficat. Acesta a fost initial utilizat ca planta medicinala, inainte de a fi consumat ca aliment.


Turmericul mai este cunoscut şi sub numele de “şofran indian”. Oameni din întreaga lume folosesc această plantă la gătit. De origine mediteraneana, sofranul este o planta din care se extrage. Mursalski chai, planta medicinala folosita de astronauti, aclimatizata cu . Viabilitatea celulelor sănătoase a rămas neafectată sub tratament, în timp ce faţă de celulele maligne, incluzând celule de cancer uman, şofranul dezvoltă efecte .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare