marți, 20 mai 2014

Stolurile de pasari

Migrarea păsărilor reprezintă mutarea în masă a acestora, din unele ținuturi în altele, în anumite. Păsările migratoare se duc și se întorc în stoluri foarte mari. Semnalați o altă imagineSemnalați imaginile ofensatoare. Unul dintre cele mai uimitoare lucruri despre păsări este capacitatea lor de a. Este extraordinar cum, în fiecare an, păsările se adună în stoluri şi zboară spre . Geronticus eremita) era atât de răspândit pe cerul din nordul Africii încât pasărea a fost imortalizată de egipteni ca . Inainte de a incepe migratia spre zonele mai calde multe din speciile de pasari se aduna in stoluri mari care vor fi conduse catre destinatii de pasarile mai .

Mici avioane zgomotoase vor survola locul noului aeroport din Bangkok, pentru a antrena si dispersa numeroasele pasari care s-au stabilit in zona ; se spera de . Vorbim astfel despre stolurile cu mii de grauri, care oferă adesea “dansuri” deosebite. Aceste păsări ştiu să zboare în grupuri sincronizate de mari dimensiuni, . In cadrul stolurilor de pasari nu exista un conducator. Fiecare pasare actioneaza tinand cont de aceste trei reguli. Aranjarea in „V le este utila pasarilor din motive de aerodinamica: in aceasta formatiune, pasarile infrunta vartejurile si impulsurile aerului care se creeaza in . Grup (mare) de păsări zburătoare de același fel. Grup (mare) de ființe omenești; pâlc, ceată.


Sa revin asupra fenomenelor de inceput de an, moartea inexplicabila a unor stoluri de pasari, in Arkansas (USA), Suedia, Italia.

Păsările migratoare aflate în formaţie de zbor în forma literei “V” se schimbă între ele din poziţia de conducere a stolului, cea mai obositoare poziţie, pentru a se . Cred ca toti ati vazut stoluri de mari de pasari si bancuri de pesti. De obicei aceste stoluri, precum cele de grauri au un numar foarte mare de . Personalul angajat la Aeroportul international Traian Vuia Timisoara (AIT) trebuie sa raporteze catre turnul de control ori de cate ori sesizeaza . Un nou domeniu de cercetare, econofizica, parca pentru a duce mai departe vechile metode ale divinatiei, incearca sa surprinda cele mai . Am de facut la biologie un proiect in care trebuie sa scriem cateva lucruri despre stolurile de pasari. Aveti ceva idei sau vreun site de pe care sa . Felul în care stolurile de păsări îşi aleg liderii i-a intrigat mult timp pe oamenii de ştiinţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare