joi, 26 februarie 2015

Flori rare de munte

I s-au dedicat de-a lungul timpului cantece de munte nostalgice, . Din pacate, multe dintre florile care impodobeau odinioara campiile si muntii Romaniei au fost rupte fara mila si au disparut, iar altele sunt din . Legea ocrotește multe flori rare și deosebite, dar puțini turiști le.

De cum se topeşte zăpada, pe pajiştile de la munte, poţi găsi florile vineţii . Transcript of Specii de flori rare ocrotite de lege in Romania. Din pacate, multe dintre florile care impodobeau odinioara campiile si muntii . Carpaților cresc numeroase plante cu flori foarte atrăgătoare ca aspect și colorit.

Plante rare din Romania Floare de Colt Florea de colţ. Poate fi întâlnit foarte rar în paduri cu substrat calcaros sau în zona de munte. Flori celebre din muntii Romaniei,flori protejate din romania,flori pe cale. Floarea de colț poate fi numită regina florilor sălbatice din țara noastră. Este una dintre cele mai rare flori din România, chiar dacă originea ei . Muntii Carpati ascund numeroase plante si animale rare, pe care le putem descoperi si captura in imagini in timpul drumetilor de la munte.


Colecţie de flori albe de munte (Carpaţi) sau de câmp. Predomină: flora alpină, garofiţe, orhidee, flori albe de primăvară, de pădure, flori albe de stâncă. Colecţie de flori de munte şi de câmp, flori clasificate pe culori şi identificate prin denumire ştiinţifică şi populară, zona sau.

In zona Crucii Eroilor de pe muntele Caraiman, aceasta floare este culeasa. Foarte frumoase si cu adevarat rare:iedera alba n-am intalnit-o . Plantate într-un sol sărac, calcaros, în curţile caselor de la munte şansele să crească şi să înflorească sunt maxime. Floarea-de-colț poate fi întâlnită în Munții . Multe din aceste plante sunt atat de pitoresti , atat de rare sau prezinta un interes. Legea le ocrotește pentru că sunt rare sau fiindcă cresc doar pe un areal.


Iubitorii muntelui o cunosc bine și o prețuiesc, pentru că este o . Iată o listă cu cele mai frumoase, dar şi rare flori din România. E simbolul iubitorilor de drumeţie la munte. Culease an de an, florile de sangele voinicului s-au rarit si nu mai pot fi intalnita in Romania decat pe.


Intalnita in Romania pe stancile aproape inaccesibile omului din Muntii Vrancei, Muntii Bucegi, Muntii Fagarasului, Muntii . Smârdarul sau Bujorul de munte este o planta originară din Balcani. Florile au culoarea roșie-purpurie întunecată, cu miros plăcut de vanilie. Societatea Wildlife Conservation a intocmit lista “Rarest of the Rare” in care .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare