miercuri, 29 iulie 2015

Cultivarea cartofului timpuriu

Plantarea cartofului (extra)timpuriu se efectuează în funcţie de data. Deși legumele se cultivă numai în condiții de irigare, în ultimii ani . Cum se cultivă cartoful pentru a avea roadă bogată.

De la bun început trebuie stabilită terminologia de cartof timpuriu, de vară şi de toamnă, deoarece nu de puţine ori se confundă scopul urmărit cu soiul cultivat. Cartofii se cultiva foarte usor, pot fi crescuti atat in gradina cat si in saci din plastic,. Se uda bine si in scrut timp veti observa plantele de cartof iesind din pamant.


Cartofiii se pot cultiva si pe spatii restranse fara a fi nevoie de suprafete mari de pamant.

La Conţeşti, cartoful timpuriu se cultivă în solar. Comuna Conţeşti, din judeţul Teleorman, una dintre puţinele aşezări rurale din România care . Mucsi spune că reușita culturii de cartof este determinată în proporție. Cultivarea legumelor în baloți de paie – o tehnică simplă și eficientă . Tag-uri: cartofi, Cultivarea cartofului, Şanțuri organice.


Prin plantarea cat mai timpurie a culturilor de cartof pentru samanta (sfarsit de martie, inceput de aprilie) si cu material incoltit, asigurandu-se o . Pentru cultivarea cartofului este de preferat un teren care sa contina un pamant. In primul ran cartoful se cultiva pentru mai multe scopuri: consum timpuriu, . Cartoful nu se cultivă după plante din familia Solanaceae şi nici în monocultură.

După cartoful destinat consumului timpuriu, se pot cultiva . Cultiva tomate, salata, castraveti si ardei. Legumicultorul a pregatit solariile pentru cartoful extra-timpuriu din toamna. Pentru cartoful destinat consumului extratimpuriu si timpuriu aceste soluri.


Odata cu sporirea suprafetelor cultivate cu cartof timpuriu in zona de campie din . Cultivarea cartofilor este foarta usoara si nu cere cunostinte tehnice. Recolta va putea incepe din luna iunie pentru varietatile timpurii plantate in martie si . Plantarea cartofului în perioada optimă are un rol determinant asupra producţiei. Sunt cazuri în care suprafaţa cultivată cu cartof este prea mare, . Plantarea cartofului (extra)timpuriu se efectueaza in functie da data estimativa a ultimului inghet de primavara, daca se va face direct in camp, .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare