vineri, 20 noiembrie 2015

Magnetul atrage

De ce magnetul atrage fierul este o intrebare pusa des de oameni. Raspunsul la aceasta intrebare sta in campul magnetic creat de acest . Proprietatile magnetice se manifesta cel mai puternic la.

Magnetii care isi pastreaza proprietatiile magnetice in timp . Mai multi magneti pusi unul peste altul sunt mai puternici? Magnetii neodim isi pierd forta de atractie in timp? Fierul atrage absolut toate metalele, nu sunt sigur daca toate dar pana si uraniul atrage magnetul dar forta de atractie este foarte mica, pana si .

Grecii au descoperit, în antichitate, aproape de orașul Magnezia din Asia Mică, o piatră care are proprietatea de a atrage bucățile de fier. Toţi ştim bazele magneţilor şi magnetismului – magneţii atrag metale specifice, şi au unul sau mai mulţi poli sud şi nord. Polii opuşi se atrag şi cei asemănători . Magnetul atrage numai corpurile care conţin fier. Un corp care conţine fier, prin contact sau frecare cu un magnet capătă proprietăţi magnetice, adică se . Magnetii sunt obiecte care au camp magnetic care atrage obiecte feroase cum ar fi otelul, nichelul, fierul sau cobaltul.


Magnetul este delimitat la capete cu doi poli, NORD si SUD. Magnetul atrage doar corpurile care conțin fier. Se stie ca un magnet atrage orice este fier.

Exista ceva care sa anuleze efectul magnetului? Bucata de fier este fixa si magnetul la fel. Aceasta a fost prima observatie din dpmeniul fenomenelor . Minereu de fier care are proprietatea de a atrage materialele feromagnetice; corp metalic căruia i s-a transmis calitatea, permanentă . Magnetul atrage numai corpuri care conţin fier.


Un corp care conţine fier, prin contact sau frecare cu un magnet capătă proprietăţi magnetice, . Daca pui magnetul pe un inox de proasta calitate, atunci acesta il va atrage. Ce proprietate comuna au acele metale care sunt atrase de magneti, spre deosebire de metalele care nu sunt atrase? Ce proprietăţi trebuie să aibă un obiect ca să fie atras de un magnet permanent?


In cazul in care ai dubii asupra unei bijuterii din aur poti pune un magnet langa aceasta iar daca magnetul va atrage bijuteria este clar ca ai in . Cateva utilizari mai ciudate ale magnetilor - preluat de pe. Cu conditia ca incuietoarea sa contine fier (inoxul in general nu atrage magnetii). Magnetul atrage fierul De ce magnetul atrage fierul este o intrebare pusa des de oameni Raspunsul la aceasta intrebare sta in campul . Magnetul atrage, cuvântul uneşte, aflăm câte ceva despre Robert Stauffer, membru al Pen - Clubului austriac şi al Asociaţiei Scriitorilor Germani, care se lasă .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare