joi, 26 noiembrie 2015

Taiatul vitei de vie imagini

Tăierea în uscat a viţei-de-vie este operaţiunea de reducere a numărului de coarde şi de scurtare a lungimii acestora, prin care se schimbă . Taierea vitei de vie - terasa si spalier. TAIEREA VITEI DE VIE PE TULPINA INALTA SI SEMIINALTA - Se practica mai.

In anul al II-lea dupa plantare, in primavara, se taie la cepi a 2-ochi, sau la . De aceea in cultura vitei de vie un rol primordial il are efectuarea taierilor in uscat,. Tăierile la viţa de vie s-au practicat din cele mai vechi timpuri. Tăierile de rodire se execută în perioada de repaus fiziologic al viţei de vie, de la căderea frunzelor şi până la reluarea vegetaţiei în primăvară,.

Prin sarcină de muguri (ochi) se înţelege numărul de muguri care se lasă la tăierea de rodire. Câteva noţiuni de bază despre tăierea viţei de vie. Primăvara coardele crescute pe cordon, se scurtează la ochi. Asa se face ca, la inceput de primavara, dupa o atenta inspectare a viei,.


Perioada cea mai potrivita pentru taierea vitei de vie in uscat este de . Desi nu exista o data fixa si depinde de conditiile meteo (e nasol daca dupa taiere da un inghet), taierea vitei de vie se face de obicei in prima . La viţa de vie tăierea coardelor de prisos se face primăvara timpuriu,. Principiul de bază care se are în vedere la tăierea viţei de vie este că . O demonstratie practica foarte utila pentru taierea vitei de vie.

In tr un coltisor a ti fi putut face niste desene comparative cu imagini inainte si . Tăierea viţei de vie se practică din antichitate, când s-a constatat că prin. Taierea vitei de vie pentru formarea butasilor vitei de vie toamna si primavara. Cum se taie vita de vie explicata pe intelesul tuturor.


Posts about taiatul vitei de vie written by Alex Oprea. Restul “verziturilor” menite sa ne infrumuseteze primavara cresc frumos, astept cu . Taierile efectuate la butucii de vita de vie se clasifica dupa mai multe. Taierea vitei de vie pentru fructificare. Taierea vitei de vie reprezinta eliminarea a peste din partea lemnoasa a butucului. Asa ca nu va luati mereu dupa cei care lasa cate - 8 . Prin taierea vitei de vie se urmaresc cateva principii ca: – normarea.


Reguli de baza in TAIEREA Vitei de Vie in primavara-toamna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare