marți, 5 iulie 2016

Sofranul

De la paella spaniola si celebra bouillabaise din sudul Frantei, pana la orezurile italiane si indiene, sofranul este un condiment fara care bucatariile lumii nu ar . Crocus stativus) sau aurul roșu a fost întodeauna cel mai scump condiment din lume, având o arie de răspândire foarte vastă, . Persia, care în ţara noastră se găseşte doar sub forma cultivată.

Crocus sativus, care face parte din familia iridaceaelor. Aroma sofranului il face unic in lume ca si condiment. Specialistii spun ca sofranul are un gust care nu poate fi reprodus in laborator - ce bine!


Atunci cand vine vorba despre vedere, trebuie sa ai foarte mare grija, caci ochii sunt niste organe destul de delicate, care pot fi iritate usor.

Planta de la care se obtine sofranul se numeste Crocus sativus. Este o planta erbacee ornamentala din familia iridaceae (familia irisului), ale. Proprietăţile curative ale şofranului sunt menţionate in peste de maladii. Dintre ele, Alzheimer, cancerul de piele, depresia, sistemul imunitar . Crocus sativus) este o plantă mediteraneană, din care se poate extrage condimentul șofran, uleiuri aromatice, precum și numeroase alte substanțe . Crocus sativus) este o plantă mediteraneană, din care se poate extrage condimentul șofran, uleiuri aromatice, precum și numeroase . Sofranul a fost folosit înca din antichitate în tratamentul multor boli, iar oamenii de ştiinţă au demonstrat efectul lui terapeutic. Denumit „aurul roşu” şi binecunoscut gastronomilor, şofranul este mirodenia cea mai scumpă din lume.


Originele sofranului, cel mai scump condiment din lume, nu sunt nici acum certe.

A fost introdus in Europa de mauri, prin Spania. Sofranul Sofranul este considerat cel mai scump condiment de pe glob si asta din cauza greutatii cu care se recolteaza si prelucreaza acesta. Un condiment care merita multa atentie, dar care este mult mai putin cunoscut in lume este sofranul.


Fermierii care s-au asociat intentioneaza sa planteze in prima faza sofran, un condiment care le-ar putea aduce venituri de aproape 8. Afla totul despre sofran, cel mai scump ingredient din lume. Unde se cultiva sofranul, cat costa si cum se culege. Sofranul este considerat unul dintre cele mai scumpe condimente din lume. Planta poate fi crescuta in gradina in scop decorativ si chiar pentru .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare