joi, 18 mai 2017

Navalnic

Datorita efectelor sale, infuzia din frunze de navalnic se recomanda in diaree, febra si diureza scazuta. Definiții, sinonime, conjugări, declinări, paradigme pentru năvalnic din dicționarele: DEX '0 DEX '9 DLRLC, DOOM Ortografic, Sinonime, NODEX, . Limba Cerbului sau Navalnicul este unul dintre remediile naturiste mai putin cunoscute pe plan international insa in Romania este folosit foarte des; are efecte .

Năvalnicul sau „limba cerbului“, una dintre cele mai apreciate plante de leac din medicina pupulară, era considerată în trecut şi o buruiană . Navalnic, Limba Cerbului (Phyllitis scolopendrium). Aceasta feriga este cunoscuta sub denumirea populara de Navalnic sau Limba Cerbului. Frunzele de Limba Cerbului sau Navalnic contin enzime, tanin si vitamine, gratie acestora planta are efecte astringente, diaforetice (provoaca transpiratia) si .

Dacă primești în dar un lăstar de năvalnic ești o persoană norocoasă. Năvalnicul poartă noroc în dragoste și în afaceri. Beneficiile ceaiului de limba cerbului, cunoscut si ca navalnic. Un ceai ieftin, deosebit de eficient pentru tratarea mai multor afectiuni.


Navalnicul se întrebuinţează ca diuretic, astringent, calmant al tusei, tuberculoză, vindecarea rănilor, cicatrizant, în obstrucţie intestinală, hepatică şi vezicală. Năvalnicul este o ferigă înaltă de cm care crește în Europa și Asia. Planta crește în regiunile de munte, de deal cu păduri de fag și stejari, . Planta este protejează de lege datorită rarității sale.


Navalnic era numele unui flacau frumos, cazut din cer de frumos.

Fetele, cum il vedeau, se prapadiau dupa dansul si-si faceau sama. Produsul Ceai De Limba Cerbului (Navalnic)150gr produs de firma DOREL PLANT este parte componenta a categoriei Acnee - tratamente din cadrul . Datările pe fosile ne indică că aceste plante au apărut în . Asplenium scolopendrium (năvalnic), Aspleniaceae. Asplenium scolopendrium sau Phyllitis scolopendrium este o ferigă din genul Asplenium. Care este sinonimul cuvântului “năvalnic”?


Vezi ce înseamnă năvalnic în: Dicționar Explicativ Român, Dicționar Român - Francez. Valeriana (Valeriana officinalis) este o specie de plante erbacee perene din familia Valerianaceae. Mai este denumită și odolean, năvalnic, gușa-porumbelului .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare