luni, 30 octombrie 2017

Despre floarea soarelui

Floarea-soarelui (Helianthus annuus) sau cum i se mai spune în Moldova - Răsărita este o plantă anuală din familia Asteraceae, nativă din America. Floarea-Soarelui este sursă a vieţii şi simbol al verii! Seminţele ei sunt foarte sănătoase consumate în catităţi moderate, iar frumuseţea .

Originară din America de Nor floarea-soarelui a fost plantată, în Europa, ca plantă decorativă, ca şi cartoful. Incaşii o considerau imaginea Zeului Soare. Floarea-soarelui — o plantă frumoasă şi utilă.


ZILELE senine şi însorite ne înviorează pe toţi.

Floarea-soarelui este o planta erbacee, anuala, apartinand familiei compozitelor. Este originara din America de Nor fiind introdusa in Europa in secolul al . Fata zambitoare si modesta a florii soarelui imi insenineaza sufletul de ori de cate ori o zaresc itindu-se dintr-un colt de gradina sau de pe . Prețul pentru semințele de floarea-soarelui a făcut ca mulți ani la rân fermierii să mizeze pe această cultură pentru a recupera pierderile . Floarea-soarelui este una dintre cele mai cunoscute plante din tara noastra. Este mereu prezenta pe campurile din mediul rural, dar si in . FLOAREA SOARELUI este cea mai importanta planta uleioasa, fructele sale (achene) avand un continut in ulei de – , ulei cu calitati alimentare . Floarea soarelui si semintele au fost descoperite in urma cu cinci sute de ani de catre primii conchistadori care au pasit pe pamantul american.


CULTIVAREA SI INGRIJIREA FLORII SOARELUI - Cultivarea florii soarelui este o indeletnicire care dateaza pe teritoriul Americii de aproximativ 30an.

Fructele (achenele) de floarea soarelui contin , in procent de , ulei cu calitati alimentare de exceptie si grad ridicat de conservabilitate ; se . Situată la numai minute de centrul civic şi la km de DN Pensiunea Floarea Soarelui oferă atât turiştilor cât şi celor veniţi în interes de afaceri, servicii de . Restaurantul Floarea Soarelui, cu o capacitate de 1de locuri, dotat cu aer condiţionat, vă oferă posibilitatea servirii mesei . Societate pe Actiuni Floare Soarelui produce ulei vegetal din anul 1922. Floarea-soarelui (denumirea științifică - Helianthus annuus) este o plantă oleaginoasă din familia Compositae, cultivată în principal pentru . Am mai vorbit şi în trecut despre anumite flori, cum ar fi lăcrămioarele, liliacul, macii sau ghioceii, iar azi mai pun pe listă şi floarea soarelui. Pentru floarea-soarelui, ca de altfel pentru toate culturile, exigenţele filierelor de valorificare continuă a se dezvolta simultan cu apariţia unor noi caracteristici .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare