marți, 25 aprilie 2017

Porumbul in europa

Primul care a adus porumbul în Europa se consideră că a fost Cristofor Columb după a doua sa călătorie (1493-1496). Cert e că porumbul este atestat în Ţările Române abia în veacul al XVII-lea,. Un fel de gluma, binecunoscuta dar nu prea reusita, facea caz de faptul ca Stefan de Mare nu manca mamaliga, intrucat porumbul a fost adus in Europa, dupa .

Porumbul a ajuns in Europa dupa sosirea spaniolilor in America Centrala si de Su devenind la scurt timp, una dintre cele mai importante . Tepeu si Gucumatz au sfaramat porumbul si acesta “a intrat in carnea. Traditia vrea ca primul care a importat porumbul in Europa, sa fie . In secolul XVll atunci a ajuns porumbul in europa.

Porumbul a fost adus in Europa din America Centrala, de catre colonizatorii europeni care au invatat de la nativi cum sa-l cultive. Porumbul (Zea mays ssp. mays, regional păpușoi, cucuruz) este o cereală originară din America Centrală cultivată azi în multe regiuni ale lumii ca plantă . Din ultimele cercetari facute reiese ca porumbul a inceput sa fie cultivat. Din acestea reiese ca porumbul ar fi fost adus in Europa in anii 1500 . Aceasta cereala a fost introdusa in Spania de catre Hornan Cortes care a adus-o tocmai din Mexic.


In Europa s-a raspandit abia in secolul al . Porumbul (Zea mais) este originar din America Centrala, de pe platoul mexican, unde era cultivat intr-o mare bogatie de forme. Ei, bine, în cartea lui Vlahuţă am găsit informaţia conform căreia „de la Şerban Cantacuzino a început să se cultive porumbul în ţară la noi. Doamnelor și domnilor, iubiți cititori, m-am gândit și m-am răsucit fiindcă, răsfoind Dicționarul umoristic al limbii române, am găsit un .

Porumbul, atât de cunoscut şi de apreciat în America cât şi în Europa, a dat naştere la foarte multe controverse în rândul oamenilor de ştiinţă, atunci când. Adus in Europa de Cristofor Columb, porumbul a fost botezat, nu se stie de ce - grau turcesc, poate pentru ca in epoca respectiva, toate . Porumbul a scăpat ţărănimea de la noi şi din alte ţări de foamete şi a. Maia Sandu a devenit preşedintele Unirii: Europa aplaudă solidar. Persoană de contact: Pierre Guillaumin, pierre.


Mămăliga sau „pâinea de porumb” a devenit unul din simbolurile noastre. Marinarii lui Columb au adus-o în Europa la începutul secolului al . Europa porumbul a ajuns abia în secolul al XVI-lea şi a intrat în componenţa mămăligii înlocuind alte plante, cu recolte mai slabe şi mai puţin . România a devenit al doilea producător de porumb din Europa, după Franța. Dacă se ia în considerare că producția la hectar în .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare