miercuri, 5 aprilie 2017

Radacina salciei

Salcia din gradina se planteaza la cat mai mare distanta de casa, in locul cel mai jos din curte. Radacinile de salcie sunt viguroase si merg . Salcia plangatoare este cu siguranta unul din elementele.

Radacinile foarte puternice se intind pe o suprafata chiar si de trei ori mai mare . Salciile plangatoare se planteaza numai in locatii foarte umede, departe de casa sau alte structuri construite, deoarece radacinile lor cresc . Salcia se prinde destul de usor, adica si daca lasi o bucata de trunchi direct pe pamand incepe sa faca radacini. Salcia (Salix, L.) este un gen de plante din familia Salicaceae, cuprinzând arbori, arbuști sau subarbuști cu lujeri elastici și frunze căzătoare.

In primavara am pus intru-o galeata nisip am infipt betele de salcie si am avut grija ca nisipul sa fie tot timpul umed. Motivul folosirii salciei fiind adaptarea la mediu, deoarece finicul nu creste la noi. Salcia creata (Salix matsudana Tortuosa): Ingrijire, Intretinere, Inmultire, Plantare, Salcia care creste repede, Descriere, POZE.


Buna seara am o intrebare cum sa inmultesc o salcie plangatoare sau. Din categoria copacilor, cei mai periculosi sunt salcia plangatoare si parul. Salcia are radacini foarte puternice si mari, care pot exercita presiune.


Il servim plantelor si pomilor neindulcit :) Salcia se prinde cel mai repede in orice mediu si are radacini foarte rezistente. Pentru a planta salciile, trebuie doar sa sapi o groapa cat sa acopere radacinile arborelui in intregime si sa uzi din abudenta in prima luna de la . Efectele curative ale salciei sunt foarte interesante.

Acest arbore creşte cu rădăcinile în apă şi are efecte bune tocmai în combaterea bolilor . In zonele unde are conditii optime de dezvoltare manifesta o putere foarte mare de drajonare (lastari proveniti din radacini). Salcia si paulownia cresc cel mai repede, plus, cre o specie de plop. Orice pom ai pune tine cont si de radacini care cresc cam cat coroana, . Simbol al nemuririi în Extremul Orient, salcia este arborele vieţii în Tibet. Asta pentru că oriunde ai plantă o salcie, ea prinde rădăcini şi se . Trufele sunt ciuperci micorizante (gr.mykes – ciuperca si rhiza-radacina).


Creste in simbioza cu radacinile de stejar, plop, salcie, tei si artari. Soarta, norocul și providența sunt premisele care au făcut ca salcia înaltă de metri să nu omoare vreun copil ori vreun arădean într-o zi .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare