marți, 10 aprilie 2018

Ciresi soiuri

Soi de vigoare medie,rezinste la boli si daunatori, fiind unul dintre cele mai timpurii soiuri de cires. Fructele de culoare rosie cu un gust dulce , marime medie, . Sortimentul cuprinde soiuri romanesti si straine adaptate diverselor zone de cultura, care se esaloneaza la maturare din mai .

Cireşul este un pom fructifer, dar poate fi considerat şi un arbore ornamental, datorită florilor sale superbe şi . Soiuri de Cires - Biggareau Burlat, Germersdorf, Stella, Timpuriu de Munchenberg, Urias de Hedelfinger, Van, Vega. Totuși, pentru înființarea unei livezi, specialiștii recomandă să optați mai ales pentru soiurile autohtone. Epoca de coacere: mijlocie, a II-a decadă a lunii iunie, la 12-zile după cea a soiului Fruheste der Mark.

In Romania, se cultiva atat soiuri romanesti de cirese, cat si soiuri straine, adaptate conditiilor climatice si pedologice ale zonei in care se. Pepiniera Moara va recomanda soiurile prezentate de cires care au o productivitate foarte buna si o rezistență la boli deosebita. Cetăţuia, Cătălina, Bucium, Maria, Tereza, Iaşirom, Lucia, Iosif, Amar Maxut, Amar Galata, Ştefan, Golia, Marina, Radu, Oana, Ludovic, .

Altoire, Se altoieste pe mahaleb pentru zonele cu precipitatii de 500-5mm (sudul tarii), pe cires franc (Prunus avium) din soiurile Bigarreau Donissen, . Miroslava este staţiunea cu cel mai divers „tezaur”, după Italia, Franţa şi SUA: 5de soiuri de cireş şi 1de vişin compun la Iaşi colecţiile . Va punem la dispozitie o gama variata de pomi fructiferi si puieti de cires de diverse soiuri: van, stella, kordia, merchant,lappins, etc. Un cireş în livadă oferă bucurie pură cel puţin de două ori pe an: cu prilejul. Rodeste pe ramuri de rod lungi si buchete de mai. Dar curiozitatea vine abia acum, in octombrie, cind fructele se matureaza si se coc intr-o perioada cind nu mai exista nici un soi de cires care sa . Pomi fructiferi - CIRESI sanberst, TIP: Unul dintre cele mai bune soiuri din lume.


Infloreste mediu-tarziu, avand un randament bun. De la hectarul cumparat initial, pe care era o livada batrana, a ajuns in opt ani la de hectare pe care cresc soiuri de cirese, printre care si . Livada de cirese, pere si prune in comuna Decembrie Ilfov, Romania. In functie de soi, marimea lor este 26-28-mm iar greutatea intre 10-gr.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare