marți, 8 noiembrie 2016

Inmultirea afinului

Afinul se inmulteste prin butasire in uscat sau in verde, prin meristeme si foarte rar prin musuroire, . Afin de cultura: Origine, Cultura AFINULUI, Conditii de crestere, Inmultire, Flori si fructe, Soiuri, Arbust fructifer profitabil, pH-ul solului, POZE. AFINUL - Botanica document online, dezbatere in articol scris.

Se poate inmulti prin insamantare sau prin butasi, obtinuti din ramurile laterale care se . Pregătirea terenului în vederea înființării de cultura a afinului constă în defrișarea vegetație lemnoase și scoaterea rădăcinilor, după care se execută . Cea mai simpla, rapida si ieftina metoda de inmultire a celor mai multe plante este butasirea. Este posibila la unele plante anuale si perene, .

Afinul de cultură este un arbust fructifer care se înmulţeşte prin butăşire şi prin marcotaj. Afinele de cultură sunt fructe care se coc eşalonat în . Afinul se cultiva pe soluri acide (ph 2- 8), drenate, iar corectarea ph-ului se face prin. Inmultirea plantelor se face prin butasi, marcotaj, despartirea tufei.


Inmultirea trandafirilor se face la sfarsitul lui octombrie sau inceputul lui martie. In functie de tipul trandafirilor poti sa alege . Marcotajul, la fel ca si butasirea, este o metoda de inmultire prin care dintr-o planta mama se obtin plante identice cu aceasta din punct de . După 19la cercetări privind cultura afinului la Bilceşti au mai participat şi Chichirez Eugenia. Primul solar de tip finlandez pentru inmultirea afinului interior.

Despre afinul de cultura am avut un scurt dialog cu simonaelena si cu Atilla pe topiculDespre. Cerinte de sol pentru plantarea afinului Afinii se dezvolta cel mai bine in soluri acide, cu un pH situat intre - cu un aport bun de materie organica . Afinele sunt fructele unui arbust mic si stufos, cunoscut si cu numele de afin de munte, merisor, afin negru sau Vaccinium myrtillus L. Afinul (Vaccinium myrtillus) este un arbust fructifer, raspandit in general in zonele de munte din Romania. Rezultatele cautarii pentru inmultirea prin butasi. O propunere pentru gradina dumneavoastra ar putea fi afinul pentru bogatia florilor si savoarea fructelor.


Prin butasi se inmulteste coacazul, afinul, gutuiul, unele tipuri de portaltoi la mar si vita de vie pe nisipuri. Marcotajul se aplica la agris, nuc, alun, cires, gutui, unii . Se poate înmulţi prin însămânţare sau prin butaşi, obţinuţi din ramurile .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare