vineri, 23 martie 2018

Rezistenta echivalenta a circuitului exterior

Definiţie: Căderea de tensiune U pe circuitul exterior sursei sau tensiunea la borne. Concluzie: Rezistenţa echivalentă a mai multor rezistoare legate în serie . Rezistenţa echivalentă este egală cu suma rezistenţelor componente. Măsuraţi intensitatea curentului I furnizat de tensiunea E în circuitul serie;.


Acestea sunt corpuri care se utilizează în iluminatul public, iluminatul exterior. Fiind mai mult de o componentă în circuit, ca să înţelegem exact ce se întâmplă în circuit avem nevoie să ştim rezistenţa echivalentă serie, adică rezistenţa . LEGILE LUI KIRCHHOFF Reteaua electrica este un circuit electric cu ramificatii. Rezistenţa electrică; legea lui Ohm pentru o porţiune de circuit. U = căderea de tensiune pe circuitul exterior, egală cu tensiunea la bornele.


Rezistența electrică este o mărime fizică prin care se exprimă proprietatea unui. Curentul care strabate orice circuit electric sau o portiune de circuit. Sursa (ideala) de tensiune este un element de circuit cu doua borne (dipol) a carui. Care este rezistenţa echivalentă a reţelei din figură şi care sunt intensităţile curenţilor din fiecare. R, cât şi în cel interior, de rezistenţă r. Inversul rezistentei echivalente a unei grupari de rezistoare legate in paralel.


In consecinta sursa cedeaza circuitului exterior o putere P: P= Ps - Po = 1- 4. De unde rezulta ca rezistenta echivalenta a acestei portiuni RAB = 0. Iibere nelegate la vreun circuit exterior) tensiune la borne V g. Sensul vectorului depinde de semnul sarcinii Q, de la corp spre exterior, pentru sarcina pozitivă şi. Deci, prin legarea în paralel a mai multor rezistoare rezistenţa echivalentă este mai mică decât cea mai mică . Concluzie: Rezistenţa echivalentă a mai multor rezistoare legate in serie . Intensitatea curentului electric, printr-un circuit electric închis, este direct. Pentru scurtcircuit rezistenţa exterioară devine nulă, iar curentul este:.


Rezistenţa echivalentă Rs este întotdeauna mai mare decât oricare dintre rezistenţele Rk. Atunci când rezistenta echivalenta a circuitului este egala cu reziste nta. Calculul rezistentei echivalente - Calculul curentilor - Discutii suplimentare - Cum se. Astfel puterea furnizata de sursa in circuitul exterior Ps - Po = 175. Dacă rezistența circuitului exterior devine nulă, R = intensitatea curentului prin circuit.


RP rezistența echivalentă a grupării paralel. Intr-un circuit simplu se cunosc E = 121V, r = Ω si R = Ω. Calculaţi: a) Rezistenţa echivalentă circuitului exterior sursei;. Rezistenta echivalenta este egala cu rezistenta interna a circuitului de echivalat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare