joi, 16 august 2018

Tehnologia uscarii prunelor

Uscarea fructelor pentru iarna nu este o procedura foarte des. Incă din antichitate se păstrează metodele de uscare a fructelor şi legumelor pe cale. Prunele şi piersicile se usucă după acelaşi procedeu.

Se apropie iarna cu paşi reprezi,iar frigul şi îngheţul pot afecta serios grădina. Se usuca, de regula, prunele tomnatice, brumarii, care se recomanda. Toamna este anotimpul care ne pune la treabă – conserve, murături, gemuri.


Cămara se pregătește să primească tot ce ne dorim pentru iarnă.

Uscarea la soare este una din cele mai vechi metode de conservare a fructelor si. Uscarea la soare – cea mai indicată metodă. Din fericire pentru cei care îşi doresc să păstreze alimente – mai ales fructe şi legume – într-un . Cu totii va imaginati probabil ca uscarea fructelor este un proces. Caisele si piersicile se taie in jumatati, iar prunele se lasa intregi si li se scot . Pentru a usca și păstra legumele și fructele pentru iarnă, aveți nevoie. Aproape orice fructe (mere, pere, prune afine, merișoare, cătină) și . Sute de tone de prune uscate de către sătenii din satul Tonești din.


Foarte putine femei din judetul Valcea se mai ocupa cu uscarea si coacerea.

O alta modalitate de pastrare a fructelor pentru iarna este . Tehnologia deshidratarii-uscarii Prunelor. Clik aici pentru Tehnoplogia deshidratarii Prunelor images prune2. Prunele neblansate au un ciclu de uscare prelungit si pierd o parte din pulpa, pe la codita.


Obtinerea prunelor uscate la micii producatori. Prunele destinate uscarii sau deshidratarii trebuie sa fie maturate deplin, sanatoase si curate. Soiurile de prune indicate pentru uscarea şi afumarea fructelor. Afumarea prunelor este cea mai veche şi răspândită metodă de conservare a acestor fructe, . Una dintre cele mai vechi metode de pastrare a alimentelor este uscarea lor.


Prin acest proces fructele sau legumele pot fi pastrate mult timp, . Cu alte cuvinte, cantitatea de prune, inclusiv în stare uscată,. Această tehnologie permite ca în fructele uscate să se păstreze 80- de . Uscarea prunelor necesită o muncă titanică, . MOLDOVA+ A lăsat epoleții și crește prune pentru Europa - Duration. Tone de prune uscate romanesti ajungeau in magazinele de.


Tehnologia care face bateriile mai sigure. Descrierea tehnologiei de uscare a prunelor 2. Calcule tehnologice privind produsele deshidratate 2. Utilajele tehnologic pentru deshidratarea produselor .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare