miercuri, 11 ianuarie 2017

Expresii cu a bate

A se bate în duel (loc. vb.) = a se duela. A bate la mașină (loc. vb.) = a dactilografia. Mama il bate pe fratele meu daca nu este cuminte.

A fi bătut în cap = a fi îndobitocit de loviturile primite în cap; Bătut în cap = prost, nebun, țicnit; (refl.) A se bate cu . Ma ma bate la cap sa devin profesoara de istorie. A bate + acuzativ înseamnă ,,a lovi repetat (şi violent sau, dimpotrivă, uşor) ceva. A bate câmpii este o expresie populară şi familiară, irevenţioasă, care .

Toate expresiile românești care conțin cuvintele a bate din palme. Toate expresiile românești care conțin cuvintele a bate talpa. Aceasta este o listă de expresii în limba română:.


Când zboară porcul - niciodată; A bate șaua ca să priceapă iapa - a face o aluzie; A umbla cu cioara vopsită . Toate expresiile românești care conțin cuvintele a bate campii. Toate expresiile românești care conțin cuvintele a bate obrazul. Toate expresiile românești care conțin cuvintele a bate toba. Toate expresiile românești care conțin cuvintele a-si bate joc. Toate expresiile românești care conțin cuvintele a-si bate capul.


Locuţiuni: „Ca pe apă” = în mod curgător, fluent; pe dinafară. Expresii: „A bate apa în piuă” = a vorbi insistent despre aceleaşi lucruri. Ca să înţelegeţi mai întâi de unde ar veni expresia a bate apa-n piuă, mai întâi trebuie să ştiţi ce-i piua. Toţi folosesc această expresie sau chiar fac acest gest de nenumărate ori, fără să ne gândim prea mult la provenienţa superstiţiei.


Aici este o colecție de expresii pe care le veți găsi folositoare. Cea mai bunã muiere, ca cel mai rãu bãrbat. Lista de mai jos cuprinde în ordine alfabetică proverbe, expresii și zicători în limba română (în diverse (despre activitate fără rost); A bate calul care trage. Află ce semnifică această expresie şi în ce situaţii se utilizează. Definiții, sinonime, antonime, conjugări, declinări, paradigme pentru BATE din.


Expresia a-și bate joc „a batjocori” este greu de explicat semantic, . Traducere pentru 'a bate la cap' în dicționarul englez gratuit. Expresii cu care numai absolvenţii de Litere şi-ar bate capul. Ieri a fost ziua Luciei mele dragi şi nebune… motiv pentru care i-am făcut o .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare