vineri, 17 aprilie 2015

Distanta intre stalpi de rezistenta

Din punct de vedere al rezistentei imi sare in evidenta distanta de 6. Intre rezistenta betonului la compresiune Rc si cea la intindere Rt exista. Distanta maxima intre armaturile longitudinale ale stalpului, pentru .

Stalpii sunt elemente structurale portante (in cazul structurilor in cadre). Decofrarea stalpilor se face cand betonul atinge o rezistenta suficienta pentru . Lo = lumina= distanţa dintre feţele interioare ale stâlpilor. Distanţa între diafragme succesive să nu depaşească 12m.

Realizare grinda si stalp de beton armat: fier si cofrare; cum confectionezi grinda. Va salut , am o intrebare , cam care ar fi distanta maxima intre 2. Cum amplasez stalpii de sustinere: numar, grosime, distanta intre ei? Vreau sa sparg placa si sa renunt la doi stalpi de rezistenta la o casa.


Notatii si prescurtari folosite in proiecte de rezistenta : S = stalp. Dispunerea etrierilor la stalpi: - distanta intre etrieri va fi de max. Cele doua tipuri de structuri de rezistenta sunt cele mai uzuale in. P+10E,cu structuri de rezistenta cu pereti portanti (diafragme)de beton armat.


Grosimea placii rezulta in functie de distanta dintre stalpi si valoarea incarcaturii.

Montajul stalpilor, conform calculelor de rezistenta, pentru aceasta grosime a lemnului, se poate face la o distanta, intre acestia, de m, insa . Principalele parti componente ale structurii de rezistenta a unei cladiri sunt. Cu cat distanta dintre plase este mai mare cu atât creste rezistenta. Intre stalpii din mijloc este o grinda din fi cu (sus si jos) cu etrieri . Diametrul minim al barelor va fi =mm iar distanţa între bare va fi =1mm,.


Armaturi pentru stalp(mustati) - Armatura trebuie prelungita in fundatie pe o . OB37: inseamna otel beton nete avand rezistenta la rupere 37; acest tip de otel il.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare