miercuri, 15 aprilie 2015

Taierea parului primavara

Se poate planta toamna sau primavara, de regula se altoieste pe un. Taierile la par se pot imparti in taieri de formare a coroanei si taieri de . Pentru merii si perii in varsta de un an sau doi, taierea este recomandata in perioada in care pomul nu este activ .

Cu mici amendamente, taierile de productie la soiurile de par vor fi. Asupra numărului de muguri micşti ce se lasă la măr şi păr s-au. Această tăiere se execută primăvara devreme, imediat după dezgropat. Taierea si copilirea perilor: - perii sunt mai greu de copilit decat merii, de exemplu, pentru ca ramurile lor cresc vertical; astfel, parul are ramuri fragile si foliaj .

Alaturi de prun, cires, visin, cais si piersic, parul este o pretioasa specie fructifera,. In general, scopul taierii de formare si rodire la par, in mare parte comun si altor. In anul intai, primavara, inainte de pornirea in vegetatie, varga pomului se . Parul este un pom fructifer usor de crescut. Tunde perii anual primavara devreme, inainte de inceperea noului an de crestere. Sfaturi despre taierea pomilor pentru agricultorii entuziasti - Lectia numarul 2 . Etichete: greseli, greseli de taiere a pomilor, lastari lacomi, livada, lucrari, mladite,.


Tăieri de primăvară la pomii fructiferi Tăierile la pomii fructiferi sunt operatii. Pomi fructiferi care necesită tăieri anuale sunt: mărul, părul, . In principal marul si parul au nevoie de tăiere în fiecare an, în timp ce. Pomii fructiferi pot fi tunşi, de asemenea, uşor, în primăvara târziu chiar . Sensibilitate sporita la ger au urmatoarele specii: piersic, cais, par, prun.


In primavara urmatoare tăierea e fără bătăi de cap: se scurtează la . Taierile se pot face si primavara tarziu dar doar atunci cand pomii au suferit de ger,. La mar si par, nu se recomanda taierea ramurilor anual, deoarece in virful . Conform lui Mohácsy Mátyás tăierea pomilor fructiferi „este o operaţiune de cultivare prin care se taie înapoi unele părţi. Materialul saditor, Sub forma de vergi scurtate în primavara, dupa plantare,. Tăierile făcute primăvara târziu sunt recomandate numai când pomii au suferit de ger, . Taierea pomilor fructiferi trebuie sa inceapa abia dupa terminarea gerurilor. PAR: Williams,contesa de paris,favorita lui klapp,monica.


Lucrarile de taiere la pomi si arbusti fructifer sunt de feluri: taieri de corectie,. La par taierile de rodire sunt similare cu cele de la mar. Taierea pomilor făcută primăvara prea târziu, după umflarea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare