joi, 20 august 2015

Biserica sf gheorghe chisinau

Facte interesante despre înfiinţarea bisericii Sf. Gheorghe în Chişinău, descrierea, arhitectura, preoţii. Monument de arhitectură de însemnătate naţională, introdus în Registrul monumentelor de istorie şi cultură a municipiului Chişinău la iniţiativa Academiei de .

Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe a fost concepută pentru comunitatea bulgară, în a căror mahala se afla, dar a fost finalizată pentru populația . Din izvoarele istorice este cunoscut că construcţia Bisericii „Sfintul Gheorghe” a început în anul 181 în centrul istoric al oraşului Chişinău, . Nearby cities: Chişinău, Municipiul Tighina, . Mare Mucenic Gheorghe Monument de arhitectură de însemnătate naţionala.

Construcţia a fost iniţiată de comunitatea bulgărească. Pentru clerul şi credincioşii Bisericii „Sf. Gheorghe” din Chişinău, această zi a fost una de aleasă bucurie duhovnicească, or cu prilejul . Gheorghe” din Cojuşna e o adevărată bijuterie. Monument de arhitectură de însemnătate naţională, introdus în Registrul monumentelor de istorie şi cultură a municipiului Chişinău la . Gheorghe (1819), Tuturor Sfinţilor (1830),. Chişinău, o biserică luterană, al cărei turn în stil . Fundația bisericii, care va avea hramul Sfântul Gheorghe, a fost sfințită în august 19de.


Chişinău la orele 18:şi ajungerea la Mănăstirea Zloţi la 21:30.

Chisinau - sfințirea clopotelor la biserica Sf. Mare Mucenic Gheorghe Mai a fost adus și ajustat la cheie . Reproducere de pe o litografie reprezentând biserica Sf. Gheorghe - o obrăznicie a propagandei ruseşti.


Gheorghe” lângă Arcul de Triumf din Chişinău. Sunt mulți care nu agreează deloc rugăciunile scrise de părinții bisericii, însă .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare