marți, 13 ianuarie 2015

Stejarul referat

Una dintre cele mai impresionante privelisti in tinuturile impadurite temperate din nord o reprezinta stejarul comun (sau european) (Quercus robur). Stejarul (Quercus robur) este un arbore din zona temperată, înalt, cu ramuri puternice, noduroase, coroană largă și bogată.

Stejarul - STEJARUL Maretul stejar cu crengile sale ramnificate creste pana la o inaltime de 40m, traieste pana la 8ani si ofera adapost unei . Arbore foios intalnit in regiunea de campie si dealuri (terasele raurilor, platforme, piemonturi ), cu limita . Referat despre Maretul stejar cu crengile sale ramnificate creste pana la o inaltime.

Stejarul este un arbore foios, foarte rãspândit şi cunoscut în regiunile de câmpie şi de deal. Are o tulpinã dreaptã, înaltã de pânã la m şi coroanã largã cu . Referat lucrare proiect STEJARUL - ceai de stejar despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatos la medicina. Buna Am de facut un referat despre stejar si nu gasesc deloc pe internet ceea ce vreau eu. Imi puteti spune si mie vreun link cu referate despre .

Uscarea este o boala cunoscuta de silvicultori inca de la inceputul secolului XX, fiind semnalata pentru prima data in 19in padurile de stejar din Slovenia si . Familia Fagaceae (referat la biologie) de Machedon Maximilian clasa a IX-a F 1. STEJAR ROŞU (QUERCUS RUBRA) Descrierea speciei: Stejarul rosu este o specie originară din America de Nor unde vegetează în . Se mai numeste: gorun, sledun, stejar penduculat, stojar, ters, trajer, tufan. In Romania ocupa din suprafata paduroasa a . Trandafirul Si Stejarul poezia Trandafirul Si Stejarul de Cincinat Pavelescu poezia,referat,versuri comentariu Cincinat Pavelescu. Sibiu, unul dintre cei mai mari si mai batrani stejari din Romania si din Europa. Descoperim nu doar un monument al naturii, . Stejarul lui Avram Iancu, declarat monument al naturii, a cărui vârstă, după tradiţie, depăşeşte 6de ani, păstrându-se şi azi . Vegetatia si fauna Romaniei este variata si bogata in specii. Padurea de stejar cuprinde si specii de gorun,carpen,frasin,ulm,ferigi,pana la altitudini de 1800m.


Stejarul a aparut acum de milioane de ani, . Cajvana si-a legat numele de domnia celui mai vestit domnitor al Moldovei, Stefan cel Mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare