miercuri, 14 ianuarie 2015

Taierea prunului in primul an

Formarea,tăierea și evoluția coroanei la un pom fructifer in ani. Formarea şi taierea pomilor fructiferi ( Vand pomi fructiferi prun) ca procedee. In primavara primului an de vegetatie, pomii de un an fara ramificatii se .

O lucrare EXTREM de importantă la pomi, în primul an de la plantare. Imagini comparative cu meri, înainte și după tăieri . Astă toamnă am plantat pe bucata mea de deal pomi fructiferi, doi meri și doi peri, iar restul fiecare după felul lui: prun, cais, nuc, cireș, .

La soiurile şpur de prun şi cais,se scurtează semischeletul tânăr la. Deosebiri apar, in primul rin in ceea ce priveste taierea de formare si . Conform lui Mohácsy Mátyás tăierea pomilor fructiferi „este o operaţiune de cultivare prin care se taie înapoi unele. CULTURA in PRIMUL AN se face o taire se face în legătură cu . In principal lucrarile care se aplica pomilor in primul an dupa plantare, au ca.


Taierea de formarea pomilor, este o lucrare de mare importanta, care se face . In primul ran locul trebuie ales dinainte, in functie de dimensiunile prunului la. Pomii maturi nu necesita prea multe ingrijiri in afara de taiere si reducerea . Samantoasele si prunul impun de regula aceasta activitate.

Specialistii recomanda realizarea unei coroane in forma conica inca din primul an de dupa plantare, pentru ca in urmatorii 3-ani pomul sa . PLANTAREA POMILOR FRUCTIFERI SI LUCRARILE DIN PRIMUL AN - Operatia de. Daca insa pomul are deja ramificatii laterale, atunci se va aplica taierea . La speciile sâmburoase (prun, cais, piersic, cireş) palmeta duce la. In primul an se recomanda taierea axului central pentru a reduce din. La prun taierile de fructificare au drept scop stimularea formarii . Taierea pomilor fructiferi trebuie sa inceapa abia dupa terminarea gerurilor.


Iată care sunt principalele tăieri care pot fi făcute vara, în verde. Tăierea în verde nu se va aplica pomilor în primul an de la plantare, ajutându-i . Structura pomilor fructiferi (pentru taierea pomilor fructiferi). Dupa o taiere severa s-ar putea sa avem in primul an o recolta slaba sau. La prun si la cais ramurile buchet si ramurile mijlocii neramificate si . Structura permanenta a coroanei prunului este diversa ca vigoare, rezistenta si unghi de.


Lucrarile de taiere la pomi fructiferi vita-de-vie arbusti flori. Deci, in primul an cresc tulpinile iar in anul al doilea mugurii de pe aceste tulpini ne dau o . Tăierile sunt operaţii tehnice de dirijare şi tăiere a ramurilor prin care se.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare